Cold brew nedir? Soğuk kahve yapmanın püf noktaları

Ülkemizde son yıllarda popülaritesi artan ve adını sıkça duyduğumuz özellikle sosyal medyada merak konusu olan cold brew kahve "yazın kahve mi içilirmiş, soğuk bir şeyler getirin” diyenlerin çok seveceği bir içecek. Cold brew nedir? Cold brew kahve nasıl yapılır? Cold brew kaç saatte yapılır? Tüm merak ettiklerinizi yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Cold Brew, 1600 yıllardan itibaren Japonya’da bulunan Hollandalı tüccarlarca kullanılan bir tür kahve pişirme yöntemidir. “Dutch” ya da “Kyoto” tarzı demleme olarak da bilinen cold brew dünyaca ünlü kahve mağazalarından biri olan Starbucks'ın bu yaz en çok satan içeceği haline geldi. Cold brew, soğuk su ve yüksek miktarda kahveyle karıştırılarak buzdolabında 12-20 saat arası bekletilmesiyle yapılan bir içecektir. Bu içecekte kahve soğuk suyla ile yapıldığı için sıcak ile yapıldığı kadar yoğun bir asidit içermez. Bu nedenle daha az keskin tada sahip bir içecek elde edebilirsiniz. Aynı zamanda kahvenin uzun süre suyun içerisinde bekletilmesi, suya daha fazla kafein salgılamasına yardımcı olarak kafein oranını arttırır.

En kolay buzlu kahve nasıl yapılır? Evde buzlu kahve yapımı için kolay tariflerİLİŞKİLİ HABEREn kolay buzlu kahve nasıl yapılır? Evde buzlu kahve yapımı için kolay tarifler

cold brew kahve

cold brew kahve

Eğer dışarıda cold brew içecekseniz tadı, yüksek miktarda kafeinli soğuk ve şekersiz bir kahve ile karşılaşacaksınız. Peki evde clod brew nasıl yapılır?

COLD BREW KAHVE TARİFİ:

MALZEMELER

1 litre soğuk su
120 gram kahve

cold brew kahve nasıl yapılır

cold brew kahve nasıl yapılır

YAPILIŞI

Taze çekilmiş olan kahveyi sürahinin içerisine koyun. Daha sonra üzerine soğuk suyu koyarak güzelce karıştırın.

Hazırlamış olduğunuz karışımı tam 12 saat boyunca buzdolabında bekletin.

Ardından tel süzgeç yardımıyla cam bir kaba süzdürün. Kahveyi koyacağınız edeceğiniz sürahinin ağzına kağıt bir filtre kağıdı yerleştirin.

Pütür kalmaması için; son bir kez kahve karışımını süzün.

Servis edeceğiniz bardaklara buzu koyarak, üzerine kahveyi ekleyin.

İsteğe göre soğuk süt ekleyerek, servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Malta eriğinin (Yeni dünya) faydaları nelerdir? Malta eriğinin çekirdeği ne işe yarar?

İLİŞKİLİ HABER

Malta eriğinin (Yeni dünya) faydaları nelerdir? Malta eriğinin çekirdeği ne işe yarar?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0