Sütlü yumurta nasıl yapılır?

Çocuklar için oldukça sağlıklı ve besleyici, yapımı oldukça pratik ve kahvaltıların vazgeçilmezi olacak enfes tarifi sizlerin beğenisine sunuyoruz. Sütle çırpılmış yumurta ve üzerine kaşar rendesiyle herkesin seveceği bu tarifi misafirlerinize de sunabilirsiniz. Peki bu kadar överek anlattığımız sütlü yumurta nasıl yapılır? Gelin birlikte inceleyelim...

Geçtiğimiz akşam severek izlenilen ve reyting rekorları kıran bir yemek programında adını duyduğumuz sütlü yumurta aslında herkesin yıllardır bildiği bir lezzet. Ancak programda en iyisini yapmak için dakikalarca çabalayan yarışmacılardan sonra merak konusu olan sütlü yumurtanın en pratik ve leziz tarifini sizlerin karşısına çıkardık. Programı izledikten sonra evinizde mutlaka yapmak isteyeceğiniz sütlü yumurta kahvaltı sofralarının baş tacı olacak. Adete omlet yapar gibi pişirilen sütlü yumurtanın en güzel tarifini yazımızdan öğrenebilirsiniz.

SÜTLÜ YUMURTA TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
Tuz, karabiber, pul biber
Kaşar rendesi
1 tatlı kaşığı tereyağı

sütlü yumurta tarifi

sütlü yumurta tarifi

YAPILIŞI

Bir kaseye yumurtaları alıp güzelce çırpın.

Daha sonra içerisine sütü ekleyerek çırpma işlemine devam edin.

En son baharatları ekleyerek tavaya yağı alın.

Yağ eriyip hafif kızardıktan sonra üzerine yumurtalı karşımı dökün.

Kenarlarından içeriyle doğru alarak pişirin.

Tam pişmeye yakın kaşarları ekleyerek erimesini sağlayın.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Nefis elmalı turta tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Nefis elmalı turta tarifi
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0