Evde çubukta patates nasıl yapılır? Çubukta patates yapmanın püf noktaları

Et, burger ve mangalın yanına harika lezzetler katan çubuk patates bir devrim niteliğinde. Şimdilerde sokak lezzetlerinin başında olan çubukta patatesi evde de yapabilirsiniz. Üstelik fırın kullanarak yapacağınız çubukta patates, evde koku da oluşturmayacak. Gelin birlikte evde çubukta patates yapımını öğrenelim...

Patates Türk mutfağında çok fazla kullanılan neredeyse birçok yemeğin içerisine dahil edilen hem lezzet açısından çok sevilen bir sebzedir. Patatesle hazırlanan muhteşem bir lezzetin tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Tadı adeta cips gibi ancak yemesi yumuşacık olan çubukta patates, dışarıda pahalı fiyatlara satılıyor. Evde kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Sağlıklı olarak pişirilen bu patateslere en çok çocuklarınız bayılacak. Eklendiği her yemeğe lezzet katan patatesin bu şekilde kullanılanı daha önce görmediğiniz çubukta patates nasıl yapılır? Detaylar yazımızda.

çubukta patates tarifi

çubukta patates tarifi

Patates nasıl haşlanır? Patates haşlamanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERPatates nasıl haşlanır? Patates haşlamanın püf noktaları

ÇUBUKTA PATATES TARİFİ

MALZEMELER

Ahşap bir şiş
Patates 
Bıçak
Tuz

çubukta patates tarifi

çubukta patates tarifi

Turne patates nedir ve en kolay turne patates nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERTurne patates nedir ve en kolay turne patates nasıl yapılır?

YAPILIŞI

1. Aşama

Önce patates ve çubuğu yıkayın.

2. Aşama

Çubuğun ortasından patatesi geçirin.

3. Aşama

Bu şekilde olacak.

4. Aşama

Patatesin başını kesin.

5. Aşama

Patatesi bu şekilde dilimleyin. 

6. Aşama

Daha sonra dilimleri yavaşça aralayın.

7. Aşama

Metal bir fırın tepsisine koyun. İsteğe bağlı tuz, zeytinyağ, tereyağ ve baharat ekleyin. 

8. Aşama

320 derece fırında 30 dk pişirin.

9. Aşama

İşte bu kadar!

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0