Pastane usulü en kolay ekler nasıl yapılır? Tam kıvamında ekler tarifi

Hafta sonu çocuğunuzla mutfakta güzel vakit geçirmek için muhteşem bir tarif. Siz ekleri hazırlarken süslemesini çocuğunuza yaptırabilirsiniz. Pastane tadında çikolatalı bu ekler pastaları yapmak üstelik sandığınızdan da kolay. Peki pastane usulü en kolay ekler nasıl yapılır? Tam kıvamında ekler tarifi

Ekler, yumuşak ve ince hamurun arasına muhallebi kıvamında krema doldurulmuş  sonrasında çikolata sosuna bandırılarak servis edilen bir tatlıdır. Pastanelerde gün içerisinde çok fazla satılan ekler pastasını evde de yapabilirsiniz. Klasik bir pastane tatlısı olan ekler, evde yapılmasa da kalabalık misafirlere ikram etmek için uygun bir tatlıdır. Yanında tuzlu kuru pastalarla da servis edilen ekler evde nasıl yapılır? Ekler yaparken nelere dikkat etmeli? Misafirleriniz yaptığınız lezzetli eklerleri tattıklarında ve bunların pastane işi değil el işi olduğunu öğrendiklerinde çok şaşıracaklar.

  • Ekler hamuru hazırlanırken kullanılan tüm ürünlerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Hamura yumurta eklerken hamurun soğuk olması önemli bir ayrıntıdır. Hamur sıcak olduğunda yumurtalar katılaşabilir.
  • Ekler hamuru hazırlanırken fırının kapağını açmamalısınız. 40 dakikalık pişirme süresinden sonra fırını kapatıp 20-25 dakika ekler hamurunu sıcak fırın içinde bekletirseniz, hamurlar tamamen kendini çeker ve daha iyi bir sonuç elde edebilirsiniz.
  • Ekler kremasını bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında dinlendirirseniz, daha kıvamlı ve lezzetli bir kremaya sahip olabilirsiniz.

en kolay ekler

en kolay ekler

En kolay profiterol evde nasıl yapılır? Tam kıvamında profiterol yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay profiterol evde nasıl yapılır? Tam kıvamında profiterol yapmanın püf noktaları

EKLER TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet yumurta
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz

Kreması için;

2 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolata sosu için;

1 paket bitter çikolata
1 su bardağı krema

ev yapımı ekler

ev yapımı ekler

YAPILIŞI

Ekler pastanın hamurunu hazırlamak için tereyağı, su ve tuzu bir tencerenin içinde yağ eriyene kadar pişirin. Yağ tamamen eridiğinde içine azar azar unu ekleyin ve hızlı bir şekilde karıştırın.

Hazırladığınız hamuru oda sıcaklığında soğuttuktan sonra içine yumurtaları kırın ve çırpmaya devam edin. 

Yumurtaları da ekledikten sonra oluşan sarı renkli hamuru sıkma poşetine koyun ve altına yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye hamuru sıkın. 

Hamurları 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin. 

Kremasını hazırlamak için tüm krema malzemelerini bir kabın içinde karıştırın ve daha sonra ocağın üzerine alın.

Katılaşmaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. 

Çikolata sosunu hazırlamak için, çikolatayı benmari usulü  eritin ve içine krema ekleyerek hızlıca karıştırın. 

Bu sırada pişen hamurları fırından çıkarın ve bıçak yardımı ile ortadan ikiye bölün ve içine krema ekleyin.

Daha sonra üstlerini çikolata sosuna batırın ve servis edin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0