Ev yapımı meşhur kaburga dolması nasıl yapılır? En kolay kaburga dolmasının püf noktası

Zahmetli ve bi o kadar da lezzetli bir tarif olan kaburga dolması, Güneydoğu Anadolu'nun enfes yemekleri arasındadır. Oldukça doyurucu olan ve evinizi mis gibi kokutacak olan kaburga dolması nasıl yapılır? Kaburga dolmasının püf noktaları nelerdir? Gelin birlikte kaburga dolmasının tarifine bakalım...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kaburga dolması  baharatları, tereyağı ve olmazsa olmazı bademiyle midelere taht kuruyor. Anadolu mutfağının eşsiz lezzeti bildiğiniz tüm dolmaları unutturacak. Evinizin vazgeçilmez yemeklerinden biri olacak kaburga dolması, Diyarbakır, Mardin, Batman illerimizin en meşhur yemekleri arasında. Pişmesi oldukça uzun sürse de hazırlanması çok da zor olmayan ve kesinlikle beklediğinize değecek bir tarif. Saatlerce pişmiş ve lokum gibi dağılmış kuzu kaburga eti ve derisinin içine doldurulmuş bol baharatlı iç pilav ile servis ediliyor. Gelin birlikte kaburga dolmasının tarifini öğrenelim...

En kolay mumbar dolması nasıl yapılır? Güveçte kibe-mumbar dolması tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay mumbar dolması nasıl yapılır? Güveçte kibe-mumbar dolması tarifi

mis gibi kaburga dolması

mis gibi kaburga dolması

KABURGA DOLMASI TARİFİ:

MALZEMELER

1,5 kilo kaburga eti
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
3 bardak su

İç pilav için;

1 bardak pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı badem rendesi
Yarım demet maydanoz
1 bardak su
2 çay kaşığı pul biber
1 çorba kaşığı reyhan
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Şırdan nedir? Şırdan hayvanın neresidir? Şırdan dolması nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABERŞırdan nedir? Şırdan hayvanın neresidir? Şırdan dolması nasıl yapılır?

YAPILIŞI

Tarife öncelikle iç pilavı yaparak başlayın. Tereyağını tencereye alın. Pirinç ve bademi kavurun. Yarısını kenara alıp diğer yarısına su ve tuz ekleyerek pişmeye bırakın. Pişen iç pilavı kenara alın.

Kalan yarısına ise ince kıyılmış maydanoz, pul biber, karabiber ve reyhan ilave edip iyice karıştırdıktan sonra iki pirinç karışımına birbiriyle karıştırın.

Temiz ve hazır olan kaburgalara iç pilavı doldurup iple sıkıca bağlayın.

Derin bir tencereye aldığınız kaburgaları 2 kadar haşlayıp, üzerine tereyağı ve salça sürüp önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yarım saat pişirin.

İpleri kesip üzerine kızgın tereyağı dökerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Kavun dolması nasıl yapılır? Enfes kavun dolması tarif

İLİŞKİLİ HABER

Kavun dolması nasıl yapılır? Enfes kavun dolması tarif
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0