Dünyanın en kolay keki mermer kek nasıl yapılır? Enfes mermer kek tarifi

Adını görüntüsünden alan mermer kek şimdilerde herkesin sevgilisi oldu. Yapımı çok pratik olmasıyla beraber dünyaca ünlü kafelerde ve restoranlarda pahalı fiyatlara satılan mermer kekin tarifini sizlerle paylaştık. Gelin birlikte mermer kek yapımına bakalım:

Şık görünümü, kolay yapılışı ve pamuk gibi lezzetiyle kendine hayran bırakan mermer kek, mozaik kek de benziyor. Son zamanlarda pek moda olan mermer kek, kıvamı yoğun olduğundan fırında ağır ağır pişiyor. Çayın yanında lezzetli bir kek pişirmek isteyenler için en ideal olacak mermer kek şimdiden hayranları var. Vanilya kokusu tüm mutfağı sararken damaklarda iz bırakan mermer kek her daim yapmak isteyeceksiniz. Bu kek dünyaca ünlü kahve mağazası "Sturbuck'ta" bile satılıyor. Sizler de farklı kek tariflerine merak saldıysanız ve görünümü güzel bir kek yapacaksanız mutlaka mermer keki denemelisiniz. Yumurtaların oda sıcaklığında ve taze olmaları ayrıca kuru malzemelerin de elenerek ilave ediliyor olması bu tarifin püf noktaları arasında. İsterseniz üzerine pudra şekeri ya da kakao serperek de servis edebilirsiniz.

En kolay köstebek pasta nasıl yapılır? Mini köstebek pasta tarifiİLİŞKİLİ HABEREn kolay köstebek pasta nasıl yapılır? Mini köstebek pasta tarifi

MERMER KEK TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao

En kolay kuru fasulyeli kek nasıl yapılır? Kuru fasulye keki püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREn kolay kuru fasulyeli kek nasıl yapılır? Kuru fasulye keki püf noktaları

YAPILIŞI

Derin bir karıştırma kabının içerisinde yumurta ve şekerleri çırpın köpük köpük olana kadar karıştırın.

Üzerine yavaş yavaş kalan malzemeleri ilave edin. 

Kek harcının bir kısmını ayırın ve içerisine kakao ilave ederek çırpın.

Güzelce yağlanmış bir kek kalıbının içerisine sadece renkten bir kepçe alın, kek kalıbının içine dökün. Köşesinden yarım kepçe ilave edin.

Ebruli bir hal alana kadar işleme devam edin. 

180 derecelik fırında 35-40 dakika boyunca pişirin.

Oda sıcaklığına geldikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun..

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 2

Elif 3 yıl önce

Kekleri çok severim .

Hiranur 3 yıl önce

Güzel bir kek