En kolay eti puf nasıl yapılır? Evde eti puf yapmanın püf noktaları nelerdir?

Piyasaya ilk çıktığı günden beri çok sevilerek tüketilen pufu evinizden kendiniz yapmak ister misiniz? Çocukların severek yediği eti pufu evde yapmanın en kolay ve en pratik tarifi bugünkü yazımızda.

Lezzeti boyundan büyük olan puf, uzun yıllardır marketlerde ve bakkallarda en çok satılan atıştırmalıklardan biridir. Çocukluk yıllarınızdan bu yana severek tükettiğiniz pufu, şimdi de çocuklarınızla eğlenerek yapabilirsiniz. Büyük küçük herkesin sevdiği minik ama çok lezzetli Eti Puf, çok kolay hazırlanan aynı zamanda görünümü de hoş olan bir tarif. İsterseniz bu nefis lezzeti hazırlarken çocuklardan yardım alabilirsiniz yaparken çok eğleniyorlar. Bu tarifimizi iki bisküvi arasında da yapabilirsiniz isterseniz tek bisküvi şeklinde de yapabilirsiniz.2 bisküvi arasında olunca yemesi daha rahat oluyor. İşte ev yapımı eti puf tarifi:

ETİ PUF TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket sade  krem şanti
1 su bardağı süt
Yarım  çay bardağı  pudra şekeri
3 su bardağı kadar hindistan cevizi
Renkli şekerlemeler
1 paket  kaymaklı minik burçak bisküvi 

Soya fıstığı nedir? Evde soya fıstığı yapımı! Soya fıstığı kaç kaloriİLİŞKİLİ HABERSoya fıstığı nedir? Evde soya fıstığı yapımı! Soya fıstığı kaç kalori

YAPILIŞI

İlk önce krem şantiyi hazırlayın. Bunun için sütü ve krem şantiyi bir kabın içine koyun ve çırparak kıvam almasını sağlayın. 

Krem şantinin içine pudra şekerini ekleyerek tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. 

Kremanın içine son olarak hindistan cevizini ekleyin. 

Hazırladığınız kremadan tatlı kaşığı ile parçalar alarak ilk önce süte daha sonra renkli şekerlere batırın. 

Daha sonra oluşan topları bisküvilerin üstüne koyun. 

Krema bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. 

Afiyet olsun...

Airfryer zararlı mı? Airfryer kansere neden olur mu?

İLİŞKİLİ HABER

Airfryer zararlı mı? Airfryer kansere neden olur mu?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0