En kolay patates cips nasıl yapılır? Sağlıklı cips tarifi nedir? Cips yapımının püf noktaları

Çocukların çok sevdiği ve yetişkinlerinde film gecelerinde mutlaka her evde bulundurduğu patates cipsiyi artık evinizde yapabilirsiniz. Hem pratik hem de lezzeti dışarıdakilere göre daha güzel enfes bir cips tarifini sizlerin beğenisine sunduk. Mutlaka izlenimlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın. İşte en kolay ev yapımı cips tarifi:

Cips 7'den 70'e herkesin çok severek yediği bir abur cuburdur. En çok film izlerken ya da televizyon karşısında çayla beraber tüketilen cipsin hazır paketli gıda olduğu için kullanılan yağların sağlıksız olduğu konusunda binlerce araştırma sonucu yer alıyor.Hal böyle iken çocuklarına en sağlıklı besinleri hazırlamaya çalışan annelere muhteşem bir haberimiz var. Evde canı sıkılanların da mutlaka deneyebileceği patates cipsi yapımını sizlerle paylaşıyoruz. Patatesin en ince halinin doğranması ve sonrasında kızgın yağda kızartılarak fırınlanmasıyla sofralarımıza gelen cips ister sosla isterseniz de sade bir şekilde tüketebilirsiniz.

Evde çubukta patates nasıl yapılır? Çubukta patates yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABEREvde çubukta patates nasıl yapılır? Çubukta patates yapmanın püf noktaları

  • Bir kez deneyenlerin tekrar tekrar yapmak isteyeceği patates cips, sıcakken tüketildiğinde daha leziz olduğunu hatırlatmak isteriz. Koruyucu içermeyen ve fazla yağlı olmayan nefis bir tarif ev yapımı patates cipsi tarifi yazımızda:

Cips sosunun içinde ne var? Cips sosu nasıl yapılır? En kolay cips sosu tarifiİLİŞKİLİ HABERCips sosunun içinde ne var? Cips sosu nasıl yapılır? En kolay cips sosu tarifi

PATATES CİPS TARİFİ:

MALZEMELER

2 tane ince kabuklu patates
Sirke(yıkama suyu için)
Tuz
Zeytinyağı
Karabiber

YAPILIŞI

Patatesleri soyun güzelce yıkayın. Daha sonra ince ince doğrayıp sirkeli ve tuzlu su karışımının içerisine atın.

Daha son süzüp duru su ile yıkayın.

Patatesleri havlu kağıdı ile kurutup üzerine isteğe göre karabiber,tuz ve zeytinyağı damlatın. Güzelce harmanlayın.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine patatesleri yan yana dizin. 175 derecede önceden ısıtılan fırında 15 dakika pişirin.

Tepsiyi fırından alarak patatesleri ters çevirin ve her tarafı kızarana kadar tekrar pişirin. 

EVDE SAĞLIKLI CİPS TARİFLERİ

  • 1-KABAKLI CİPS TARİFİ

MALZEMELER

4 adet kabak 
Bir kase parmesan peyniri
Bir çay bardağı sıvıyağ 
Tuz 

YAPILIŞI:

Kabakları çok ince dilimler halinde doğrayın ve tepsiye dizin. Daha sonra üstüne parmesan peynirlerini ve sıvıyağı ekleyin ve kabakların her yerine bulaşması için elinizle harmanlayın. 200 derecede 1 saat pişirin. 

  • 2-MUZ CİPS TARİFİ

MALZEMELER

2 adet muz 
Bir çay bardağı limon suyu 

YAPILIŞI

Muzları ince dilimler halinde doğrayın ve fırın tepsisine dizin. Üstlerine limon suyunu sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında 2 saat pişirin. 

  • 3-ELMA CİPS TARİFİ

MALZEMELER

3 adet elma 
Bir yemek kaşığı tarçın 

YAPILIŞI

Elmaları ince dilimler halinde doğrayın. Üstlerine tarçın ekleyin ve 200 derecelik fırında bir saat pişirin. 

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Sys 3 yıl önce

Milletimizde ne kadar çok para verirsek o kadar lezzetlidir anlayışı var.

Toplam 1 beğeni