En kolay mandalina reçeli nasıl yapılır? Lezzetli mandalina reçeli yapmanın püf noktaları

Kış aylarının gözde meyvelerinden biri olan mandalinalarla şahane ve lezzetli bir reçel yapmaya ne dersiniz? Sizleer için uzmanına danıştığımız Özlem Ak’tan evlerinizde kolaylıkla yapacağınız mandalina reçeli tarifini derledi! Hadi o zaman malzemelerinizi hazırlayın ve sofralarımızı şenlendirelim!

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Mandalina, ılıman iklimde yetişmekte olan Turunçgiller familyasına ait bir meyve türüdür. Turuncu, sarı renklerde olan mandalina, etli ve sulu bir yapıya sahiptir. Mandalina, portakala nazaran daha yumuşak olan kabuğu soyulduktan sonra yenebildiği gibi suyu da sıkılarak içilebilir. Mandalinanın faydaları bu sebeple saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Turunçgiller arasında yer alan mandalina soğuk algınlığı riskini azaltarak kişilerin hastalanmasına engeller. Mandalinanın bunun yanında oldukça fazla özelliği bulunmaktadır. İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde soğuk algınlığına karşı koruyucu özellik barındırır. İçi bol çekirdekli ve mis kokulu Bodrum mandalinası ile şöhret kazanan mandalina reçelini, ince kabuklu ve küçük mandalinalar ile de korkusuzca hazırlayabilirsiniz.

Portakallı Türk kahvesi nasıl yapılır? Portakal kabuğunda mis gibi Türk kahvesiİLİŞKİLİ HABERPortakallı Türk kahvesi nasıl yapılır? Portakal kabuğunda mis gibi Türk kahvesi

MANDALİNA REÇELİ TARİFİ:

MALZEMELER 

2 kilogram mandalina
2 kilogram şeker
2 litre su
1/2 limon suyu
5-6 karanfil
çay kaşığının ucuyla tereyağı

Pratik portakal reçeli nasıl yapılır? Portakal kabuklarından reçel tarifiİLİŞKİLİ HABERPratik portakal reçeli nasıl yapılır? Portakal kabuklarından reçel tarifi

YAPILIŞI

Mandalinaları yıkayın ve haşlayın. Kaynayınca suyunu döküp yeniden haşlayın.

Haşlama işlemini 3 kez tekrarlayın.

Şeker ve su ile şerbeti kaynamaya bırakın.

Haşlanan mandalinaları soğuyunca ortadan ikiye keserek çekirdeklerini alıp kaynayan şerbete atın.

Şerbetle kaynayan mandalinalara 5-6 karanfil ekleyin.

Reçel köpüklenmesin diye çay kaşığının ucuyla tereyağı eklenerek kaynatın.

½ limon suyu da eklenerek 5 dakika kaynatın ve kapatın.

Sıcak reçel kavanozlara koyulup kapağı kapatın, ters çevirin.

Mandalina reçeli Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0