Kış kahvesi nedir? Evde kış kahvesi nasıl yapılır?

Kış mevsiminde vücudumuz, grip ve soğuk algınlığı başta olmak üzere pek çok hastalıkla karşı karşıya kalmaktadır. Hem vücudumuzun hastalıklara karşı direnç göstermesi hem de sağlam görünmesi için, Kış Kahvesi Tarifini evde kolayca yapabilirsiniz. Peki kış ve sonbahar aylarında kahve nasıl yapılır? Tarifi yazımızda.

Kahve ülkemizde farklı farklı türlerde yapılan bir içecektir. Yaz aylarında soğuk kahve tarifleri ile lezzet kattığınız günlerinizi kış aylarında da sıcacık kış kahvesi tarifleri ile tatlandırabilirsiniz. Kahve hem keyif verici hem de zihinsel aktiviteyi güçlendirdiği için enerjimizi yüksek tutmamıza yardımcı oluyor. Konsantrasyon ve enerji seviyesini destekleyen özelliğiyle kahve her mevsim olduğu gibi sonbahar ve kış aylarında da vazgeçilmez bir içecek. 100 ml’sinde ortalama 5 kcal ile son derece düşük kaloriye sahip kahveyi çeşitli besinlerle zenginleştirerek farklı tat deneyimleri yaşamak mümkündür. Siz de evinizde gerçek bir profesyonel gibi lezzetli kahveler hazırlamak istiyorsanız tariflerimizi deneyebilirsiniz. İşte lezzetli kış kahvesi:

Lekeli kahve Macchiato nasıl hazırlanır? Macchiato evde yapmanın püf noktalarıİLİŞKİLİ HABERLekeli kahve Macchiato nasıl hazırlanır? Macchiato evde yapmanın püf noktaları

KIŞ KAHVESİ TARİFİ:

MALZEMELER

1 tatlı kaşığı Türk Kahvesi
1 fincan süt
1 tutam kiraz sapı
1 çay kaşığı toz zencefil
1 adet kabuk tarçın
5 - 6 adet karanfil
1 tatlı kaşığı çam balı

Hürrem Sultan kahvesi nedir ve nasıl yapılır? Evde Hürrem Sultan kahvesi tarifiİLİŞKİLİ HABERHürrem Sultan kahvesi nedir ve nasıl yapılır? Evde Hürrem Sultan kahvesi tarifi

YAPILIŞI

Taze öğütülmüş Türk kahvesini, sütü, kiraz sapını, toz zencefili, kabuk tarçını, karanfili sırasıyla cezveye ekleyin. 

Yaklaşık 10 - 15 saniye karıştırın ve ardından ocağa alıp, kahve köpürene kadar pişirin. 

Pişen kahveyi ocaktan alın ve içerisine doğal çam balından 1 tatlı kaşığı kadar atıp karıştırın.

Tatlandırılan kahveyi servis yapacağınız fincana dökün.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0