Ispanak nasıl sotelenir? Ispanak sotelemenin püf noktası nelerdir?

Sağlığa sayısız faydası bulunan ıspanak vitamin değerlerini kaybetmeden pişirmeniz gerekiyor. Bu pişirme yöntemi de sotelemektir. Suyunu salmadan ıspanakları muhteşem bir şekilde yemeğin yanına servis etmek isterseniz mutlaka hazırladığımız yöntemi denemelisiniz.

Ispanak eskilerden beri faydası ile bilinen ve Türk mutfağında da sıklıkla tüketilen bir sebzedir. Çocukluğumuzdan bu yana da faydaları saymakla bitmeyen, annelerimiz tarafından yedirilmeye çalışılan bir sebzedir. Küçükken çok da severek yemediğimiz ıspanak aslında her yaşta insan sağlığına faydaları olan bir sebzedir. Kış sebzesi olarak yetişen ıspanak, son zamanlarda yeni üretilen tarifler sayesinde tatlılarda kullanılmasının yanı sıra sıklıkla yemek şeklinde tüketilmektedir. Bunun dışında kaynatarak suyunu içmek faydalarıdır.

Yemeğinin ardından ülkemizde en çok tüketilen biçimi ıspanaklı böreklerdir.  Gördüğünüz gibi tüketmek için çeşitli yöntemleri bulunuyor. Vücudunuzu ıspanağın faydalarından mahrum bırakmamak için bu yöntemlerden birini sevmeye çalışmak ve kış aylarında sık sık tüketmek en doğrusudur. Özellikle çocuklar için farklı alternatiflerle ıspanağın tüketilmesine özen göstermelisiniz.

PEKİ ISPANAK SOTE NASIL YAPILIR?

Ispanaklarınızı sotelemeden önce mutlaka yıkayın. Bu yıkama aşamasında dikkat etmeniz gerekenler var.  Ispanak gibi yeşil yapraklı sebzeler suyun içerisinde fazla bekletildiği zaman vitamin değerlerini kaybediyor. 

Ispanakları iri iri doğrayarak temizleyebilirsiniz. İri iri doğradıktan sonra süzgecin üzerine alıp soğuk sudan geçirerek yıkayabilirsiniz. 

Ispanakları güzelce yıkadıktan sonra mutlaka fazla sularının süzülmesi için bekletin. Hafif kuru olmaları, soteleme aşaması için oldukça önemlidir. 

Döküm tava ya da tencerelerde soteleme işlemini yaparsanız hem lezzetini hem de besin değerlerini koruyabilirsiniz. 

Sadece ıspanak soteleyecekseniz işlemi tavanızı hafifçe ısıtıp yağı ekleyin. Ardından sotelemek istediğiniz ıspanakları tavaya azar azar ilave edin.

Her ilave ettiğiniz ıspanaktan sonra güzelce karıştırın ve ardından yeni ıspanakları ekleyin. Ispanakları birden eklemek ve yüksek ısı kullanmak ıspanaklarınızın çok su bırakmasına neden olacaktır.

Bu şekilde ilave ettiğinizde renkleri de kaybolmaz. Hafifçe pişirdikten sonra tam ocaktan almadan önce tuz atın. Soteleme anında ilave etmeyin.

İşte bu kadar!

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0