En farklı salepli kek nasıl yapılır? Mis gibi kokan salepli kek tarifi

Kış mevsimiyle birlikte daha çok tüketilmeye başlayan leziz ve besleyici içeceklerden olanı saleple tatlı tariflerinde de hazırlayabilirsiniz. Bugün sizlere saleple yapılan ve mis gibi kokan bir kek tarifini veriyoruz. Tam kıvamında ve çayın isterseniz de kahvenin yanında yiyebileceğiniz salepli kek nasıl yapılır sorusunun yanıtı yazımızda.

Kahve ve çay kadar geleneksel olan ve kış aylarında en sık tüketilen içeceklerimizden birisi de saleptir. Soğuk günlerde tüketilmesinin en önemli nedenleri ise faydaları arasında gizlidir. İlk olarak Ortadoğu şehirlerinde yetiştirilen ve 8. yüzyılda kullanılmaya başlanan salep bitkisi aslında o yıllardan önce de biliniyordu. Ancak salep içecek olarak kullanılmasından daha çok tıp ve ticarette kullanıldı. 

Salep kek tarifi

Salep kek tarifi

Doğal ve saf salep tozu içerisinde katkı maddesi barındırmadığı için sağlığa pek çok yönden fayda sağlar. Salebin faydaları şu şekilde sıralanabilir: sancılı adet dönemi geçiren kadınların salep tüketmesi oldukça faydalıdır. Çünkü salep, regl sancılarının dinmesine destek olur. Ayrıca gebelikte sıklaşan rahim kasılmalarının azalmasına ve gebeliğin daha kolay geçmesine yardımcı olur. Kalp sağlığınıza destek olur, bünyenizi daha kuvvetli ve dirençli hale getirmeye yardımcı olur. Peki bu kadar faydalı olan salep ile kek yapmayı denediniz mi? Gelin birlikte mis gibi kokan tadı damaklarda kalacak muhteşem salepli kek tarifi:

Salep içmek kilo aldırır mı? Ender SaraçİLİŞKİLİ HABERSalep içmek kilo aldırır mı? Ender Saraç'tan ev yapımı salep tarifi

SALEPLİ KEK TARİFİ:

MALZEMELER

3 yumurta
2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1-2 damla limon suyu
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket toz salep

Salep nasıl yazılır? Tdk SözlükİLİŞKİLİ HABERSalep nasıl yazılır? Tdk Sözlük'te sahlep mi yoksa salep olarak mı yazıyor?

YAPILIŞI

Öncelikle şeker ve yumurtayı 10-15 dakika boyunca çırpın.

Un, salep, tarçını eleyerek ekleyin.

Kabartma tozu ve limon suyunu ekleyip keki karıştırmayı sürdürün.

Son olarak süt ve yağı ekleyin.

Hamuru kek kalıbına ya da arzu ettiğiniz fırın tepsisine boşaltın.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında keki pişirin.

Keki çikolata ya da karamel sos ile ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

meryem 3 yıl önce

osman bala hatundan basgasyna ewlenejekmi