Kumbursiye çorbası nasıl yapılır? Kumbursiye çorbasının püf noktaları

Kumbursiye çorbası, Hatay mutfağının enfes lezzetlerinden biri. Kuzu eti, nohut ve yoğurt ile hazırlanan kumbursiye çorbası farklı bir şeyler denemek isteyenler için harika bir alternatif. Peki kumbursiye çorbası nasıl yapılır? Kumbursiye çorbası tarifi...

Hatay mutfağıyla özdeşleşen kumbursiye çorbası, kuzu eti, nohut ve yoğurt içeren yöresel bir tariftir. Başlangıç menülerinde yer verilen bu çorba, baharatlı sos eşliğinde sunulur. Özellikle kalabalık sofralarda yer verilen kumbursiye çorbası, protein bakımından zengindir. Malzemeler hazırsa, Hatay usulü kumbursiye çorbası tarifine geçebiliriz. Kumbursiye derin bir çorba kasesinde servis edilir. İşte bu çorbalardan biri de kumbursiye çorbasıdır. 

KUMBURSİYE ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

750 gram kuşbaşı kuzu eti
500 gram arpacık soğan
100 gram tereyağı
1 kase haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı yoğurt
Nane
Pul biber

YAPILIŞI

Eti tencerede kavurun. Suyunu çekmeye başlayınca da tereyağını ekleyin. Arpacık soğanları ve sarımsakları da tencereye ekleyin.

Ardından bir su bardağı su ve tuz da ilave edin ve pişmeye bırakın. Bu sırada nohutu da ekleyin.

Etiniz yumuşayınca yoğurdu da ekleyip karıştırın.

Son olarak nane ve pul biberi de ilave edip kaynamaya bırakın. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0