Akraba evliliği nedir, riskleri! Kuran'da Akraba evliliği caiz mi? Akraba evliliği nasıl olur?

BİR YORUM YAPIN 7

Turgut 2 yıl önce

(Kuzenlerle evlenince, çocukları zayıf, hastalıklı olabilir.) [İhya] Bu hadis-i şerife ancak; akraba evliliği yapmış görgüsüz, medeniyetsiz, soysuzlar inanmaz'

Toplam 2 beğeni

Salih 2 yıl önce

Ben akraba evliliğimden doğdum, kronik engelli oldum. Sağlıklı olarak yaşamak nasıl birşey? Hiç yaşamadım. Sebep olan dedelerime ve babaanneme beddua ediyorum. Rezil bir ailede dünyada geldim, mutluluk nedir bilmem. Zaten asaletli kültürlü insanlar akraba evliliği yapmazlar. Bilhassa köyde yaşayan cahil, görgüsüz, soysuz çapulcular bu işi yaparlar. İşte bende onlardan birkaçının kurbanıyım. Gel de bunlara beddua etme!

Toplam 4 beğeni

Ahmed 3 yıl önce

Bu konuda Prof. Alişan Yıldıran'ın bir yazısı var Gerçek Hayat'ın bir sayısında, bakarsanız güzel bir yazı. Orada şöyle diyor. Akraba evliliğinin hastalık riski normalde çok düşük ama aşılar bu riski artırıyor.Akraba evliliği toplumsal bütünlüğü artırdığı için birilerinin işine gelmiyor.

Toplam 4 beğeni

Salih 2 yıl önce

Sen de kesin bu işi yapanlardansın! Ben sizinle aynı düşünenelerin kurbanıyım. Köyümde benim gibilerde var. Doğdum doğalı engelliyim. Sebep olanlara beddu ediyorum. Toplumsal bütünlükten bahsederken dikkat ette benim gibi çocuğun/torunun olmasın. Sonra aldığın bedduadan mezarında rahat yatamazsın!

Toplam 0 Beğeni

Mustafa 4 yıl önce

en büyük abim amcaminkizi ile evli, diger abim teyzeminkizi ile evli, diger abim diger teyzemin kiziyla evli, kiz kardesim diger amcaminoglu ile evle, diger kiz kardesim teyzemin torunuyla evli birtek ben yabanciyla evliyim yani antepliyim esim urfali :)

Toplam 5 beğeni

Savasci 3 yıl önce

Engelli çocukları olan var mı

Toplam 1 Beğeni

KOBE 3 yıl önce

Peki engelli çocuğu olan var mı?

Toplam 1 Beğeni