Kur'an okumanın sevabı! Abdestsiz Kuran okunur mu, dokunulur mu?

BİR YORUM YAPIN 23

Müslümanİzmirli. 5 yıl önce

Güzel Kur'an okuyan, hatta tefsirini güzel bilen kardeşim: Hayatın Kur'an'a ne kadar uygun? Sen önce ona bak. Allah (c.c.) hiç kanmaz !

İzmirli. 5 yıl önce

Teğanni konusu doğru mu aktarılmış, alimler bir baksın. Ses ile süslemek tavsiye edilen birşey.

Memet 5 yıl önce

Bizden değildir demek dışlamaktır diğer adı lanetlemektir. Allah ın elçisi teganni yüzünden kimseye bizden değil demez taif de başına gelenleri düşünün rivayetleri gözden geçirmek lazım.

derin 5 yıl önce

kuranı anlayarak sindirerek hayatımıza katarak okumalıyız. güzel bir sesle okuyup anlamadıktan sonra ne fayda sağlar insana.

Toplam 1 beğeni

vefasız 5 yıl önce

Mısırlılar en güzel okur ama Kuranın lanetlediği kavmin köleliğinden kurtulamıyorlar. İnamışsanız en üstünsünüz ayeti tecelli etmiyor. Kuran kendisinin nasıl okunacağını anlatıyor. Kuran bir Müslümanın nasıl yaşaması gerektiğini anlatıyor. Nasıl sevap toplanacağından bahsetmiyor.

Toplam 3 beğeni

osmanli 5 yıl önce

onbaşı kardeş doğru diyor herkesin imtihanı farklıdır bizim başımıza ne geleceği bellimidir,bizdede var müsübet mesala içimizde bir sürü hain var

Toplam 1 Beğeni

Sena 5 yıl önce

Artık dünya birincileri Türklerden çıkıyor

Toplam 1 Beğeni

onbası 5 yıl önce

Mısırın başındaki zorluklar onların muvaffakıyetsız olduklarını gostermedıgı gıbı. Bizim rahat olmamız muvaffak olduğumuzu gostermez. Herkesin imtihanı farklıdır. Kuran da sevap ecir karsılık manasında gecer ve bir cok yerde vardır.

Toplam 5 Beğeni

Murat 5 yıl önce

En güzel hadis Allah in hadisidir

Toplam 1 beğeni

erdem 5 yıl önce

her ne kadar hadisten kasıt, peygamberizin uygulamalarını ve hayatını kastedmiş olsanızda .hadis kelimesinin anlamını bilmeden kullanmak tehlikelidir. Allahın hadisi diye birşey yoktur. cenabı hakkın ayetleri vardır . Biraz araştırırsanız geçmişte kuranı kerime hadistir diyen mutezile ile yapılan tartışmaları görürsünüz. çünkü hadisin sözlük anlamı sonradan gelen yeni anlamlarınada gelebilmektedir .

Toplam 1 Beğeni

Kisai 5 yıl önce

Asıl olan onu okumak veya ezberlemek değil; onu yaşama, yaşatmak, hayatın her alanına; ferd/sosyal hayata tatbik etmektir. Kur'an-ı anlamak için arapça bilmeye gerek yoktur. Onu yaşayan anlamıştır. Kur'an; okumaktan öte; yaşanmak için indirilmiştir. Onu yücelten/yaşayan toplum, yücelir. Ona sırtını dönen toplum; zelil ve rezil olur. Arap dünyası gibi.. necip ve aziz milletimiz 1000 yıl Kur'an'a, din-i mübin--i islam'a şerefle hizmet etmiştir. ALLAH 'a hamdederiz.

Toplam 4 beğeni

Ali b. Hamza(kisai) 5 yıl önce

Kur'an-ı Kerim güzel okumanın halkaları: 1)iyi derecede tefsir veya meâl bilmek. 2)samimi ve ihlâs ve edebli olmak. 3)tecvit ahkâmını, mehâric-i ve sıfat-ı huruf-u çok iyi bilmek. 4)vakıf ve vasıl (nerede duracağını ve geçeceğini) bilmek. 5)fem-i muhsin(kur'an-ı seslendirmede üstün vasıflı)'den eğitim almış olmak. 6)doğal olup, normal veya güzel ses sahibi(ses; Allah'ın mevhibesi) olmak. 7)ses/nefes/heves nâgme/terennüm eğitimi, mikrofon kullanmayı bilmek. 8)raf-i savt ve hafd-i savt bilmek.. Bu halkalar birbirine geçmiş şekilde tasavvur ediniz. Bunlar profesyonel okuyucular içindir..yoksa herkese şamil değildir.

Toplam 2 beğeni

Mümin l 5 yıl önce

Anlamadıktan sonra 7/24 okusan ne fayda.Sanki herkes su gibi arapça okuyor-yazıyor sanırsın.Yusuf 2' ye göre Allah cc. Kuranın anlaşılmasını,anlayarak okumamızı tavsiye ediyor.Daha çok müslümanlaşacağımız yerde daha çok araplaşmamız tavsiye edilmiyor.Akletmezmisiniz?

Toplam 7 beğeni

Oyunagelmez 5 yıl önce

Arapçayı anlamak gereksiz bir zorlamadır, bu anlayışa göre bütün Arapların MÜFESSİR olması gerekirdi ki, bu muhaldir.Kur'an-ı Kerim'deki "Akletmez misiniz?" buyruğu, "Allah'ın varlığı birliği rububiyyeti ehadiyyetini düşünerek aklederek görmez misiniz ?, şu halde neden emirlerine tam olarak uymazsınız " babındadır.Haşa Allah'a ve ayetlerine yukarıdan bakmak için değil..(İmam-ı Azam'ın Kitabı Fıkhı Ekber'den alıntıdır)

Toplam 0 Beğeni

yvzz 5 yıl önce

anlamadan okumak da fayda verir aç biraz ayet hadis oku

Toplam 1 Beğeni

özgür 5 yıl önce

ne demek 24 saat okusan ne fayda. Kurana bakmakta bile ecir vardır. anlamıyorum diye okumayayım mı. insanları yanlış yönlendirmeyin.

Toplam 1 Beğeni

ben de haklıyım 5 yıl önce

Bir de Kur'an-ı Kerim'i zulüm çekermiş gibi kıvrana kıvrana okuyanlara da dur denilmeli.

Toplam 1 beğeni

İSRAFİL 5 yıl önce

Kamer Suresi 32. Ayet Andolsun biz, Kur’an’ı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan?

Toplam 4 beğeni

okuyun 5 yıl önce

siz o güzel kitabı anlayarak okuyun da Rabbimiz büyüktür.

Toplam 4 beğeni

Muhammed Kaya 5 yıl önce

hocam iyide iki arada bir derede bıraktınız bizi. Nağme yapalımmı, yapmayalımmı?

oflu 5 yıl önce

Kurani kerim hayat nizami olarak indirilmiştir.

Diyanet 5 yıl önce

Ezanıda teganni ile okumamak lazım. Denizli Horozu gibi uzatmak gösteriş ve Riyakarlığın göstergesi

Toplam 3 beğeni

El deventeri 5 yıl önce

Sen icinde bir gavurcuk besliyorsun

Toplam 0 Beğeni