Canan Karatay çiğ süt tüketenlere uyarı!

BİR YORUM YAPIN 26

misafir 5 yıl önce

tam da canan hocanın dediği gibi lahana,kırmızı pancar, siyah havuçtan müteşekkil kaya tuzlu turşumuzu 2 aydan beri tüketiyoruz...ne zaman hasta olma emaresi göstersek vücut kendini çabucak toparlıyor...tavsiye ediyorum...

Toplam 2 beğeni

deniz 5 yıl önce

canan hocam nederse dogruyu söylüyor.cekemeyenler var o onlrın bilecegi bişey. ama dedikleri hep dogru çıkıyor.

Toplam 2 beğeni

fatih 5 yıl önce

Pastörize sütün içine kimyasal katıldığını zanneden cahiller ile aynı yerde yorum yapmak zoruma gitse de yine insanlık namına insanları bilgilendirmek gerekiyor. pastörize ya da sterilize süt, içerisindeki hastalık yapıcı mikroorganizmaların sırasıyla 100 derece altında ve üzerindeki sıcaklıklarda ısıl işlem uygulanarak elde edilir. içerisine herhangi bir kimyasal katılması söz konusu değildir. besin değeri açısından evde kaynatılan süte göre daha az kayıp olur. paket açılıp bozulmadığı sürece güvenle tüketilebilir. öyle patlayan süt vs. safsatalara itibar edilmemelidir.

Toplam 2 beğeni

Türkiye 5 yıl önce

Hocama katılıyorum. Pastörize süt içiliyor ise ZORUNLUKTAN içilmeli. Yoksa fırsat buldukça PASTÖRİZE SÜT iç yok. En iyisi, çiğ sütü alacan ve kendin 3 -4 taşım kaynatacaksın ondan sonra ister iç istersen yoğurt yap. İster çiğ olsun ister kaynatılmış olsun, sütün ağzını hiç bir zaman açık bırakmayın, açık bırakmanız gerekiyor ise bir tülbent bezile örtün. Çünkü bütün canlılar süte saldırır. Afiyet olsun.

Toplam 3 beğeni

abdullah 23 5 yıl önce

sağlık bakanlığına müsteşar olması gereken biri ama maalesef dönen bir çark var ,dişliler arasında ezilmesinden korkuyorum.sağlık sektöründe amaç şifa değil para olduğu için ,iyi niyetli insanlar bu ortamda dışlanırlar,düşman kazanırlar.sadece gördüklerimi söylüyorum.

Toplam 2 beğeni

Melih 5 yıl önce

Prof doğru söylüyor meyve veren ağaç taşlanır prof sahip cıkalım

Toplam 17 beğeni

Melih 5 yıl önce

Kesinlikle katılıyorum

Toplam 13 beğeni

ihsan 5 yıl önce

büyüklerde süt metabolize edi,lemez onun enzimleri çocuklarda salgılanır

Toplam 4 beğeni

Misafir 5 yıl önce

Pastörizasyonla pişirmenin farkını bilmeyen tıp profesörü... Pastörizasyon 100 derecenin altındaki sıcaklıkta saniyeler seviyesindeki (standardı 72 dercede 20 saniye) işlem iken, pişirme (kaynatma anlaşılıyor) 97-100 derecede en az bir kaç dakikalık bir işlemdir. İlköğretim 5. sınıf bilgisi... Bir mililitresinde bir milyon bakteri bulunan çiğ sütü önce kendisi içsin, sonra başkalarına tavsiye etsin.

Toplam 2 beğeni

vatandaş 5 yıl önce

Hoca çiğ süt için mi dedi?Okuma ve anlama özürlü bir milletiz vesselam...

Toplam 1 Beğeni

Aydın 5 yıl önce

Prf. Hanım doğru söylüyor. Pastörize süt ü bile kaynatmadan ben içtiğimde miydem bozuluyor. Kaynatıp içince bir sorun yok. Yani pastörize yeter li değil.

Toplam 1 Beğeni

İSA 5 yıl önce

O zaman açıklar mısın lütfen. Çiğ sütte bu kadar bakteri varken neden bütün memeli canlıların yavruları çiğ süt içer? Birde günlük sütler 3-5 gün dayanabilirken pastörize sütler neden 6 ay bir yıl gibi zamanda bozulmuyor.

Toplam 1 Beğeni

Misafir 5 yıl önce

Haberi birdaha oku

Toplam 4 Beğeni

HalitBinVelit 5 yıl önce

Pastörize Sütün Bir kaç dakika Pişdikden sonra yine çiğ olması ve Kimyasallarla uzun süre raflarda bekletilmesi insan sağlığı açısından çok zararlıdır..C.Karatay Pastörize Sütleri bu yüzden içmeyin diyor?.

Toplam 8 Beğeni

antimuhasebecikenan 5 yıl önce

üstad Canan hanım çiğ süt içmeyin diyor. Tekrar okumanızı tavsiye ederim

Toplam 5 Beğeni

... 5 yıl önce

Çiğ süt?

Toplam 2 beğeni

osmanlı torun 5 yıl önce

Yanlış olan ne ki. Tek sıkıntı bilimsel değil.

Toplam 1 beğeni

mmed 5 yıl önce

Turşuyu atalarımız boşuna mı icat etti. ölçüyü kaçırmayan için şifadır

Toplam 5 beğeni

Mustafa Korkmaz 5 yıl önce

Katkısız olan içine kimyasal koruyucu katılmamış daha doğrusu organik olan hiçbir şeyin vücuda zararı yoktur.

Toplam 4 beğeni

Vatadaş 5 yıl önce

Karatay hoca ne diyorsa o.

Toplam 10 beğeni

Momedo 5 yıl önce

Valla bu doktora şüpheyle fazla bakmıyorum artık.

Toplam 1 beğeni