Sumak ekşisi nedir? Evde sumak ekşisi nasıl yapılır?

BİR YORUM YAPIN 7

Günay 3 yıl önce

Sumakları aldım elime tarife bakıp ekşi yapıcam,bir miktar sumak yaprağını suya ıslayın diyor, bir tarife bir elimdeki malzemeye baktım tariften vazgeçtim, bunlar benim kadar da bilmiyorlar diye,yaprak nedir yaa,insanları yanıltmayın,dağlarda nekadar sumak bitkisi varsa yoldurcaksınız yapraklarını millete meyvesini de bulamıycaz sonra

Toplam 2 beğeni

Seda 3 yıl önce

Bencede yanlış olmuş bu tarif. Kahramanmaraş' ta yaşayan bir Adana'lı olarak öncelikle şunu belirtmeliyim Adana yöresinde sumak ekşisi genellikle bilinmiyor. Sumak toz olarak tüketiliyor. Sumak ekşisi yapımında Ayşe Hanımında belirttiği gibi un kullanılmıyor. Üstelik yapması da bu kadar kolay değil bir cok asamadan gecirilerek yapılıyor. Tarifi iyice öğrenip yazarsanız cok daha faydali olacaktır.

Toplam 4 beğeni

Muhammed 3 yıl önce

Ben yorumdan ziyade toz sumaktan sumak ekşisi yapılır mı deye sormak istiyorum. Bu konuda sizden bilgi ve yardım rica ederim.

Toplam 0 Beğeni

Ayşe 4 yıl önce

Tarif çok karmaşık ve alakasız olmuş, bu tarifle sumak ekşisi yapılmaz asla. Un kullanılmaz, yaprakları demişsiniz yaprak nedir, tane sömelek kısmı kullanılır. Yaprak yapraktır yani sumak onun bir çeşit meyvesi. Son olarak, KAHRAMANMARAŞ ve GAZİANTEP yöresel mutfağında sıklıkla kullanılır. Bu tarifi okuduktan sonra sayfanızın diğer hiçbir tarifini uygulamama kararı aldım. Allah muhafaza, sağlığına zarar verir mi verir insanın bir yanlış anlaşılma, daha doğrusu yanlış bilgiler diyeyim... Lütfen daha araştırmacı olup ondan sonra yazı ekleyin, yazmış olmak için değil. Saygılar..

Toplam 27 beğeni

Maraşlı 3 yıl önce

Bunun dogrudu geregi kadar somak ben 10 kg kullandım legene ıslanır ve bıraz yumsaması ıcın beklenılır 1sat yeterli fazlası beklenirsegerı ı çıkar sonra ufeleyerek somak ekşisi cıkarılır ve suyu bır suzekle kaplara suzulur bu işlem 3ken tekrarlanır un da konmaz sonra ekşi suyu kaplara bölünür cok olmayacak sekilde 6.7 kaba konulur bu şekilde 7 gun bekletılır koyulaşan ekşi bir suzekle süzülür ve şişelere konulur herkese afiyet olsun

Toplam 0 Beğeni

Edanur 3 yıl önce

Cok doğru bende gaziantepli olarak sizin gibi düşünüyorum ayşe hanim

Toplam 1 Beğeni

Dolunay 4 yıl önce

Ne yani yanlış mi bütün bilgiler

Toplam 0 Beğeni