Yargıtaydan emsal karar geliyor! Hukuki olarak düğünde takılan takılar kime ait?

BİR YORUM YAPIN 10

Melek 3 yıl önce

Tabiki yine ezilen kadınlar.13 senelik evliyim ve esim aldatti 2 kere.bosanma davası acmis paşam.benden nafaka talep ediyor.tabi düğünde takılan altinlarin hepsini alıp borçlara vereceğiz dediler 100 kücük altin.paralarda hariç.erkege takıldığı için hak iddia edemiyorum.paralar altinlar ne oldu hiç bilmiyorum. Bir oglum var kapiya koyuyorlar simdi beni.üzerine ne ev ne araba.hepsi annesinin üstüne.adalet mi simdi bu.13 sene dile kolay.kapinin önündeyim takıları neymiş erkeğe takılmış.zaten adalet olsa 2 ye bölünür.

Adalet 3 yıl önce

Hukuk hukukta adalet nerede ? Gelinin mihir dışında ne hakkından karar verebiliyor, nikahta gelin ister damat yapıp yapamayacağına karar verir veya vaatte bulunur anlaşamazlarsa iptal olur neyin mahkemesi? herkesin düğün şartları kişiye göre farklıdır, adalet insan hakları hiçmi hesaba dahil değil, herkes evlilik kontratı yapsın o halde !!!

Isim 3 yıl önce

Taki kaldirilmali Düğüne davet ediliyoruz bir tabak yemek yarım tavuk veriliyor karşılığı fazlasıyla isteniyor. Sonra kavga ediyorlar.

Toplam 1 beğeni

Tağuta karşi 3 yıl önce

Millette para mı kaldı evlensin veya takı taksın sistemin rantcilari hariç

Toplam 1 beğeni

kul ahmet 3 yıl önce

hani eşittik , eşit bile bölemediniz araba ,ev, arsa alsan eşitsin diyor herkese %50 veriyorsun bari takıda da %50 verin mubarekler

Özkan 3 yıl önce

Aksine bir adet yok ise diyor kadınındır diyor. Ama ülkedeki genel adet takı olayının borçlanma şeklinde gitmesidir. Yani damadın amcası, damadın eşine bilezik takınca her ne kadar kadına özgüde olsa yiğenine takıyor. Ve yiğen bu altını daha sonra amcasının oğlu, kızı evlendiğinde ona aide ediyor. Ancak mahkemeler adet filan dinlemiyor. Altınları kadınlara veriyor. Millet bilseki boşanmada altınları kadın alacak kimse gelinlere bilezik takmaz. Kimse taktığı altını hediye takmıyor sahir ekseriyatla.

Toplam 6 beğeni

hakan 3 yıl önce

evleniyorsun , ev araba arsa dükkan herşey ortak oluyor takıya gelince kadına :) ??? adam borca düşse istese eşinden vay efendim onlar benim vermem , örnekleri mevcut, erkek tarafı hiçmi birşey takmadı yada takanlar hepmi gelini düşündü taktı . bunlar borcunu harcını kapasın bişey alırsa kullansın diye getiriliyor o takılar . el insaf yani...

Toplam 3 beğeni

başar 3 yıl önce

iki genç insanın bir araya gelerek oluşturduğu bu çekirdek aile yapısında Kişilerin birbirlerine teslimiyetleri mutluluğun anahtarıdır. Kadın evleniyor " e ben kızlık soyadımı da kullanacağım" diye kızlık soyadını da taşıyor. e sen başta seni her türlü şartlarda mutlu etmeye talip olmuş insana bunu yapma bence bu güvensizliğin veya sadakatsizliğin en başı . Teslimiyet olmadan huzur ve mutluluğu beklemek çok yanlış.

Toplam 1 beğeni

dost 3 yıl önce

Bu takıları yargıtay mı takıyor da kime ait olduğunun kararını veriyor acaba. Kardeşim takıları kim takarsa taksın kız tarafından ve erkek tarafından geliyor. YARGITAYDAN DEĞİL.. Bunları geri iadesini yargıtay mı yapacak yoook. O zaman kime ne bırakın aileler bu zamana kadar nasıl yaptıysa devam etsin. Böyle kararlar çıkarsa altın felan da takılmaz olur. Gelin damat düğünden sonra uğraşsın dursun ev düzeceğiz diye. Yazık ya yazık bence herkes kendi işine baksın...Vesselam..

Toplam 4 beğeni

hakkiBuba 3 yıl önce

tabi canim! ondan sonra günümüzün kadini bu kararla ne yacagini biliyoruz! Iyice sosyal media lanetinde süslen püslen bir varlikli adam kafala ondan sonra vur tekmeyi! günümüzün klasik haberleri degil mi?!

Toplam 4 beğeni