Sucuk nasıl saklanır? Buzdolabında sucuk saklama yöntemleri! Sucuğun küflenmemesi için...

BİR YORUM YAPIN 15

Kemalettin 2 hafta önce

Sucuk bulsam kuflenmesine izin vermeden hemen bitiririm

Arda sonmez 2 hafta önce

Yav arkadaş sucuğu arada çıkarıp sildikten sonra dediğiniz gibi saklamaya ne gerek var. Zaten poşette de olsa sucuk aylarca dolapta kalsa bezle sildiginde küf neyin gidiyor zaten

terazi 2 yıl önce

suistimale açık yiyecek akciğer dalak hayvanda ne kadar yağ var ise içinde evde yapmayı denemek lazım ha gerçekten kalite yapan varmı var 200 tl kilosu onuda biz alamayız çünki sigaraya para lazım biz halk olarak israfa çok fena alıştık bunun bedelini ödüyoruz yoğurt yapma kurutma yapma salça yapma her şey hazır kışın 5 liraya domates biber patlıcan almaya kalk

Toplam 3 beğeni

Esas 2 yıl önce

Gazete kullanmayın. Halen mürekkepte kurşun kadmiyum gibi elementler kullanılıyor olması muhtemel. Ağır metal zehirlenmesi riski var.

Toplam 3 beğeni

Kasap 2 yıl önce

Şu zaman da kasap dükkanında sucuk yapmanın cezası 32 bin tl dir. Dolayısıyla atadan son sucuk yapmayı bilen nesil biziz. Devamı yok. Üzücü

Toplam 2 beğeni

Kasap 35 2 yıl önce

Biz kasapların sucuk yapma yetkisi elinden alındı. Aynı hindistandaki halı sektöründe el tezgahlarının, ingiliz makine sektörüyle ilişkisini birebir ihtiva eden, yerli özel üretimin ortadan kaldırmasını amaçlayan büyük firmalara daha çok satış sağlamaya yarayan kanun vs. Şeylerle yerli sucuk üreticisi engellenmiştir.

Toplam 4 beğeni

Kasap 2 yıl önce

Sucuk en güzel 11 derece ve altında fermente edilerek üretilir. Beyazlanması doğaldır. Yağlı bir bez yardımıyla silinebilir. Bağırsak geçirgendir. Dışındaki ortamdan etkilenir ve dolayısıyla gazete kağıdına sarılamaz..

Toplam 3 beğeni

Kasap 2 yıl önce

Fire vermeyen taş gibi duran sucuk yenmemelidir. Güneş renk verir. Kanunlara göre Sucuğun fırınlanması zorunlu, fakat tadını bozan bir uygulamadır.

Toplam 1 beğeni

Kasap35 2 yıl önce

Fermente ve ısıl işlem görmüş olarak iki üretim şekli vardır. Yazılı kanunlar bizi ısıl işlem görmüş sucuk üretimine zorlamaktadır. Bir de evde baharatlarla poşet içine sarıp dondurmak gibi bir yöntem var o da sucuk değil, baharatlı et hükmündedir. Etin kıyması fermente edilirse sucuk olur. Sucuk bağırsağa doldurulur. Jelatine doldurulan sucuk bol miktarda hile içerir. Sucuğun fire vermesi zorunludur.

Kasap 2 yıl önce

Belki sucuk hakkında gıda mühendisiyle değilde kasapla konuşşanız daha önemli bilgiler ekleyebilirdiniz.

Toplam 1 beğeni

yılmaz 3 yıl önce

Sucuk hiç bir zaman direk güneş alan bir yerde kurutulmaz. Gölge ve serin bir yerde kurutulur. Rüzgar alması tercih edilir. Direk güneş te sıcaktan içindeki yağ erir ve sucuk pişerken kuru olur.

Toplam 3 beğeni

selçuk 3 yıl önce

hepsi iyi güzel de. sucuğu kurutmak için gazete kağıdına sarmak ne ya. şu anda da aynı mı bilimyorum ama. gazete basımında kurşun (basımında veya boyalarında) kullanıldığı bu yüzden gazetenin kullanılmaması gerektiğini biliyorum.

Toplam 4 beğeni

Vatnadaş 3 yıl önce

Lüks tüketim malzemesi haberleri yapmayın lütfen. sucuk bizim için artık lüks. ama olsun, Diriliş Ertuğrul izleyip hamdolsun diyoruz.

Toplam 8 beğeni

vedat 2 yıl önce

Bak bu yorumuna şimdi de et üreticileri kızacak patatesci,soğancı Vatandaş. Et ürünleri iki yıldır pek zam görmedi,otomobil fiyatlarıyla ,market ürünleriyle karıştırma. Alay geçerken bari gündemi de takip etsen.

Toplam 0 Beğeni

1289 3 yıl önce

Et, 2 yıldır neredeyse aynı fiyatta, yağlı kıyma alıp baharatla kendiniz evde bile yapabilirsiniz, dışarda sucuk pahalı diyorsanız, hem de daha güvenilir ve sağlıklı olur! En azından bu konuda şova gerek yok

Toplam 1 Beğeni