Günlük tuz ihtiyacı ne kadar olmalı? Günde ne kadar tuz alınmalı Günlük tuz ihtiyacı hesaplama

BİR YORUM YAPIN 17

İbrahim 1 ay önce

kesınlıkle Tuz yemek gerekıyor..Tuz hücrelerın yakıtıdır..Tuz mubarektır..Koyun vede Keçiler tuzsuz yapamazlar..Büyük başlarda dahıldır..Tuz bınlerce senede meydana gelır..İyotsuz Tutsuz insan yaşayamaz..Dırençlı olamaz..Beyaz Kaya tuzu çok faydalıdır..Yumurtada çok faydalıdır.Zamanında Doktorlar yasaklamıştı..Köy yumurtası bulup hergün veya gün aşırı iki tane yenmelıdır..Hakıkı tereyağıda çok faydalıdır..Dana etının çok yenmesı kalbe zarardır..Yılalrca Doktorlar vatandaşlara yanlış bilgi verdıler..Yetşkınlere Balda çok faydalıdır..nımettır Allahın mucısesıdir..

Neslihan 1 yıl önce

Karatay hocamız kaya tuzunu öneriyor ve içinde bolca nineral olduğunu söylüyor.. hangi tuzu ne kadar oranda kullanmamız gerektiğini bilmek gerekiyor.esas tuzun eksikliği bir çok hastalığın sebebi

Toplam 1 beğeni

TuzsuzDeli bekir 1 yıl önce

Bu tuz işinin aile, nüfus planlamasıyla alakasına bakmak lazım.

Toplam 2 beğeni

Karadenizli 1 yıl önce

valla bu bilim adamlarına saygım sonsuz ama bunların tuz ile ilgili dedikleri doğru olsaydı ben çoktan bilinmez hastalıklara yakalanmalıydım. Çok tuz tüketiyorum, yaş 60 ı geçmiş şükür hiç bir proplem yok. Birazda insanın kendi vücut yapısı ile ilgili olmalı bu hastalıklar.

Toplam 2 beğeni

Hüseyin 2 yıl önce

Arkadaşlar tuz insan sağlığı için çok faydalıdır. Bu kadar insan nasıl tansiyon hastası yapıldı merak ediyorsanız ince tuza bakın iyot oranı çok yüksek. Normal kaya tuzu tükeyin hiçbirşey olmaz brn birçok tansiyon hastama normal kaya tuzu öneriyorum gerçekten toparlanıyorlar. Tuzsuz vücud çöker unutmayın

Toplam 2 beğeni

uluhakan 2 yıl önce

inadına tüketeceğim bu doktor yalanı

Toplam 1 beğeni

KADIOĞLU 2 yıl önce

Tuz ve su hücrenin canlılığı için şarttır hücre canlıysa da insan canlı kalır diyetle filan müdahale etmeyin yeter

Toplam 4 beğeni

cem 2 yıl önce

İyot katılan tuzları kullanmayın! imkanınız varsa kristal kaya tuzu yoksa normal sanayi tuzu kullanın. çünkü iyotlu tuzda Alüminyum Hidroksit) (E173) katılmaktadır!

Toplam 1 beğeni

yiğit 2 yıl önce

en ucuz tuz ...onada zam yapılsa tüketim azalır...

Toplam 2 beğeni

zafer gülten 2 yıl önce

tuz tüketimi kişiye göre değişir,spor yapan ve ağır işte çalışanlar ,sıcak ortamda yaşayanların tuz ihtiyacı daha fazla olur,çünkü terlemeyle aldıkları tuzun büyük miktarını atarlar,hatta çöl yolculuklarında tuz hapı bile kullanılır.yalnız böbrek ve kalp hastaları,yaşlı az efor sarfeden kimseler çok az tuz kullanmalıdır.durum elveriyorsa deniz tuzu yerine daha hafif himalaya tuzu tercih edilmelidir.

Toplam 2 beğeni

Ünal DEMİRKALP 2 yıl önce

insan vücudundaki su tuzlu değil mi.... tuzu tam kesersek ne olur....

Toplam 1 beğeni

Serdar 2 yıl önce

Buğdayın kepeğini ayırmasınlar ve un'a katkı maddesi koymasınlar yeter. Fazla laflara karnımız tok.

Toplam 2 beğeni

Tabib Lokman 2 yıl önce

Tuz konusunda maalesef ''tuz koktu'' tabiri gerçek oldu.İskandinav ülkelerinde ki tuz ihtiyacı ile 30-40 derece sıcaklık olan bölgelerdeki insan bedeninin tuz ihtiyacı aynı mı? Ya ekvator bölgesi ? Uzman diye her kafadan bir ses çıkıyor.Dünyada ki iklim farklılıklarını göze almadan ,dünyayı herkes sadece kendi köyünden ibaret sanıyor.İlim irfan ehli değil de böyle sözüm ona '' bilim insanı'' kılıflı cühhaldan bu millet daha çoook çekecek demektir.

Toplam 1 beğeni

Mehmet Kandemir 2 yıl önce

Tuzsuz yemeğin tadı olmuyor.. Yerine de başka baharat konmuyor.. Masal anlatıyorlar..

Toplam 1 beğeni

Tuğrul 2 yıl önce

Modern diyetçiler yıllarca kuyruk yağını kötüledi, yumurtayı kötüledi hatta zeytin yağına kadar taşıdılar işi ancak son çalışmalar bunların hepsinin birer boş kuruntu olduğu ortaya çıktı. Su ve tuz fazla tüketimi diye birşey olmaz. Allah insanı en mükemmel şekilde dizayn etmiştir. Su ihtiyacınız özel bir resöptör ile tespit edilir. Su içmek içinizden gelmiyorsa vücudunuzun su ihtiyacı yok demektir. Tuzda keza böyledir. Ayrıca temiz olan kaya tuzunda çokça mineral vardır ve hayati öneme sahiptir. İyotlu tuz saçmalığı insanları hasta etmek için yeter de artar. Göl tuzlarını iyotlayıp insanlara yedirirseniz muhtemelen hasta olurlar. Su - Tuz ve Şeker bir dengedir ve hayati öneme sahiptir.

Toplam 12 beğeni