Berat Kandili 100 rekatlık namaz nasıl niyet edilir? Nasıl kılınır?

BİR YORUM YAPIN 9

Isimsiz 1 ay önce

Benim bir sorum var 100 rekatlik berat kandili namazi kilmaya basladim Ama hepsini bitirecek kadar surem yok hepsini kilamasam nolur?

ismet 2 yıl önce

islamı 5 mubarek geceye hapsedip bir yere varamayız 5 vakit namazı kılmayan veya kılamayan insanlar kandil mesajı yarışında müsluman her geceyi kadir berat her kulu hızır bilmelidir 10 yıldan az namaz borcu olan yoktur bu namazları kılalım haberin altında not diye yazmış bu geceye özel namaz yok nafile kılarsan sevabı çok kısaca gündüz oruç tutulması hadisle sabit hiç olmaz ise bu gün 5 vakit namaz kılalım tüm müslümanlar

Toplam 4 beğeni

ömer 2 yıl önce

hiç namaz kılma hiç oruç tutma paran varken zekat verme ney efedim berat kandili diye birşey içat edin 100 rekat kıldınmı oh oh kurtul veselam Allah hepimizi afetsin İnşallah.

Toplam 6 beğeni

ismet 2 yıl önce

camimizde iki imam odada oturuyor cuma günü cemaatin önünde kimse yok merkezi vaaz denen hoporlere bakiyor cemaat kimsede hocalar siz ne yapiyorsunuz demiyor gittim söyledim hocaya bu cemaat adam olmaz ukrayna gibi bombalanırsa o zaman adam olur imam efendi vaaz ederken cemaat telefonla oynuyormuş 500 kiside 3 kisi halimiz bu kamuda zorunlu emeklilik şart imamı öğretmeni işçisi memuru emeklisi dolan heyecan yok maaş derdinde

Toplam 0 Beğeni

FİRTUNA 2 yıl önce

"Berat kandili diye bir şey icat etmek demek",kişinin Kur'an dan haberinin olmadığını gösterir.İnanmazsan da biraz saygı.Cenab-ı Hak, Berat gecesi için Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor; “Apaçık Kitaba yemin olsun ki, Biz Kur’an-ı mübarek bir gecede indirdik. Biz, gerçekten uyarıcıyız. O mübarek gecede, her hikmetli iş katımızdan bir emirle ayırt edilir.” (Duhan, 44/1-4)

Toplam 0 Beğeni

İSİM ÖNEMLİ Mİ? 2 yıl önce

Berat gecesinde nafile ibadet etmek çok sevaptır ancak, kesin olarak o geceye mahsus belirli bir namaz şekli yoktursa NEDEN O ZAMAN 100 REKATLIK BERAT GECESİ NAMAZI DİYE BİRŞEY UYDURUP YAYINLIYOR VE DİNDE BİDAT LAR ÇIKARIYORSUNUZ.

Toplam 7 beğeni

yerlioğlu 2 yıl önce

geceyi ihya etmek için iyi seçeneklerden biri deseler daha doğru olurdu

Toplam 0 Beğeni

ismail kaplan 2 yıl önce

rabbim feyzi ile bizlere feyz versin ümmmedi muhammedin dualarını kabul eylesin.

Talebe 2 yıl önce

Berat gecesine böyle özel 100 rekaatlı bir namaz tamamen asılsız haberlerdir... Lütfen Müslümanlar itibar etmesinler... Kazası olan kazası kılsın olmayan kuran zikir ve diğer ibadetler yapsın özellikle yatsı ve sabah namazı cemaatle kılınması önem arz etmektedir..

Toplam 6 beğeni