YASEMİN / 31.07.2022 09:06

En kolay el açması kıymalı börek nasıl yapılır?

Yemek vloggerı Hayriye Güven ve kızı Yelda Kesin bayram sabahı kahvaltınızı süsleyecek enfes el açması kıymalı börek tarifini verdi.

HAMUR MALZEMESİ:

6 bardak un

1 yumurta

½ çay bardağı sıvıyağ

1 paket mısır nişastası

1 tatlı kaşığı sirke

tuz – su

BÖREK İÇİ:

400 gr yağsız kıyma

150 gr tereyağı

4 soğan

1 demet maydanoz

2 -3 diş sarımsak

kırmızı pul biber

karabiber - tuz

ÜZERİNDEKİ SOS:

1 yumurta

4-5 kaşık sıvıyağ

4 kaşık yoğurt

1 sade maden suyu

Çörek otu

YAPILIŞI

6 bardak una 1 yumurta kırılır.3 tatlı kaşığı sirke, yarım çay bardağı sıvı yağ, tuz ve su eklenerek yoğrulur. Dinlenmeye bırakılır. Dinlenen hamur 12 bezeye ayrılır ve mısır nişastasına bandırılıp 12 yufka açılır.

Hamur dinlenirken içi hazırlanır.

4 soğan ve 3 diş sarımsak doğranır. Maydanoz sapları küçük küçük doğranır ve bu harca eklenir. 150 gr tereyağı ile ağzı kapalı olarak pişirilir. Maydanoz yaprakları piştikten sonra harca eklemek için ince ince doğranır. Soğan suyunu çekince içine 400 gr kıyma eklenir, kavrulur. Kıymanın rengi değişince içine pul biber ve tuz eklenir ve kavrulur, altı kapatılır. Üzerine önceden ince doğranmış maydanoz ve karabiber eklenerek soğumaya bırakılır.

Sosu hazırlanır.1 yumurta,4-5 kaşık sıvıyağ,4 kaşık yoğurt

1 sade madensuyu ile çırpılır.

Yağlanmış tepsiye 3 yufka serilir ve yufkalara kıymalı harç serpilir. Üzeri yufka ile kapatıp sos gezdirilir. Sosun üstü yufka ile kapatılır, yufkanın üzerine kıymalı harç gezdirilir ve yufkayla kapatılıp, sos eklenir. Bu işlem son 2 yufkaya kadar tekrarlanır. Son 2 yufkayla harç kapatılır. Bıçakla yufkaların kenarları alta doğru kıvrılır. Fırına vermeye hazır hale gelen börek dilimlenip, üzeri sos dökülerek çörek otu ile süslenir. Önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişirilir. Sıcak sıcak ikram edilir. Afiyet olsun...

SIRADAKİ VİDEO

Son eklenen videolar daha fazla

popüler videolar daha fazla