YASEMİN / 04.08.2021 16:52

Ünlü doğal yaşam danışmanı Nuray Karpuzcu'dan muhteşem kitap: Doktorunuzu yiyin!

Sağlıklı bir yaşamın sırrının geleneksel yöntemlerde saklı olduğunu ifade eden Aidin Salih'in öğrencisi olan Nuray Karpuzcu, muhteşem bir kitap çıkardı. Kitapta Kuran-ı Kerim'de yer alan besinlerin sırlarının yanı sıra Peygamber Efendimiz (sav)'in tavsiye ettiği beslenme yöntemleri de yer alıyor. Özellikle açlık yönteminin vücuttaki etkilerinin altını çizen Karpuzcu, suyun nasıl tüketilmesi gerektiğinin de bilgisini ayrıca verdi. Canlı suyun sindirim üzerindeki işlevselliğini hatırlatarak, günümüzde suyu hangi yollarla canlandırabileceğimizi de söyledi. Ünlü isim kitabın adının hikayesini bu sözlerle anlattı:

Peygamber Efendimizin işaret ettiği besinlerden yola çıkarak bu kitabı oluşturdum. Gıdaların insanların sağlıkları üzerindeki etkilerini keşfettim. Bunun yanı sıra Kur'an-ı Kerim'den de gıdalara dair işaretler yer aldığından kitabın adı "Doktorunuzu Yiyin" oldu. 

Bunun yanı sıra Karpuzcu Tıbbın kurucusu Hipokratın "Ne Yerseniz O'sunuz" cümlesine değinerek, gıdaların sağlık üzerindeki etkilerini "Gıdalar hem duygu hem sağlık durumumuzu etkiler" sözüyle açıkladı. 

AÇLIK TEDAVİSİ NEDİR?

25 yıl önce açlık tedavisiyle tanıştığını söyleyen Nuray Karpuzcu, Japon Bilim adamının açlığın insan üzerindeki etkilerini araştırdığını ifade etti. Açık tedavisi hakkında "sağlıklı hücreler vücudu ayakta tutmak için hastalıklı olan hücrelerle besleniyor. Bu süreçte de vücut kendini tedavi ediyor. Örneğin koronavirüs sürecinde de açlık tedavisinin insan sağlığı üzerindeki etkilerinin önemi yeniden gündeme geldi" şeklinde konuştu. 

CANLI SUYUNUN FAYDASI!

Suyun faydalarına bir kez daha değinen yaşam danışmanı, suyun nasıl tüketilmesi gerektiği konusunun altını çizerek açıkladı: "Modern toplumda akan ve hareketli sudan su tüketme oranı azaldığından canlı su neredeyse bulunmamaktadır. Bu da suyun pH değerini düşürür.pH değeri düşük olan su vücutta istediği gibi hareket edemez mideye oturur. Ancak hareketlendirilmiş ve canlılığı kazanılmış su metabolizmayı güçlendirir. Bunun içinde suyu dondurup yeniden çözün ya da içerisine sirke, karbonat ya da kaya tuzu atarak çalkalayın. Toprak testiler suyun hareketlenmesini ve toprakla temasından dolayı içindeki pH değerini yükseltebilir."

PEYGAMBER EFENDİMİZ (SAV)'İN SEMİZOTU ÖNERİSİ!

Nuray Karpuzcu, Peygamber Efendimiz (sav'in tavsiye ettiği besinlerin başında semizotu geldiğini belirtti. Ancak yabani semizotu olması gerektiğinin de altını çizdi: "Semizotu vücuttaki sıvı oranını dengeleyen muzice otlardan biri ayrıca güçlü bir iltihap kurutucudur. Günlük besin tüketimine eklenmesi gereken otların başında geliyor."

SIRADAKİ VİDEO

Son eklenen videolar daha fazla

popüler videolar daha fazla