YASEMİN / 20.01.2022 08:50

Göz kızarıklığıyla başlıyor! Adenovirüsün vaka sayısındaki ciddi artış

Koronavirüs ve varyant kabusu bitmeden kışın artan solunum hastalıklarından biri daha yaygınlaştı. Son günlerde hastaneye göz kızarıklığı ve ağrısı şikayetleriyle başvuran kişilerin sayısı arttı. Solunum yolu hastalıklarına yol açan adenovirüs, göz içinde ciddi enfeksiyonlara neden oluyor. Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak, adenovirüse dair merak edilenleri Medipol Mega Üniversite Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr.Öğr.Üyesi Sezer Hacıağaoğlu'na sordu. 

ADENOVİRÜS NEDİR?

2 yıl önce başlayan ve halen devam eden koronavirüs önlemleri nedeniyle hiç görülmeyen adenovirüs, son günlerde artan tedbirsizlikler nedeniyle ciddi bir yükselişe geçti. Bulaşıcı olan adenovirüs, göz kuruluğuyla başlar. Daha sonra göz kaşıntısı, gözlerden yanmalı sulanma, göz kapağında ağırlık gibi belirtilerle devam eder. 

ADENOVİRÜS GÖZ KAYBINA YOL AÇAR MI?

Hastada görme kaybına bile yol açabilir.  Adenovirüs vücuda yerleşince şiddi solunum hastalıklarına neden olur. Öte yandan göz içindeki kornea tabakasındaki sıvı oranını düşürür. İltihaba olurşturur. Belirtiler yavaş seyreder. Bu yüzden ilk belirti de bile bir uzmana başvurarak erken tedaviye fırsat tanınmış olur. 

SIRADAKİ VİDEO
  • selin 20.01.2022 09:29 /

    Maske kullanımından dolayı kaynaklandığı açıklandı bu durumun, ağızdan çıkan nefes maske yüzünden göze geliyor ve bu duruma neden oluyor. tüm gün gözünüzün içine pis bir nefes üflüyorsunuz gayet mantıklı.

Son eklenen videolar daha fazla

popüler videolar daha fazla