YASEMİN / 08.02.2022 15:42

Kripto para ile hacca gidilir mi? İlahiyatçı Yazar Adnan Şensoy açıklıyor

Kripto para veya coin, bir değişim aracı olarak çalışmak üzere, işlemleri güvence altına almak için matematiğin bir dalı olan kriptografi kullanılarak tasarlanmış bir dijital unsurdur. Kripto paralar bir nevi dijital döviz, alternatif döviz ve sanal dövizdir.

Son dönemlerde oldukça yayılan sanal döviz yatırımı, beraberinde akıllara pek çok soru getirdi. Kripto paranın caiz olup olmadığı, Kripto para ile hac, kurban ve zekat gibi dini görevlerin yerine getirilip getirilemeyeceği hakkında tüm merak edilenleri Yasemin.com muhabiri Müge Çakmak sordu, İlahiyatçı Yazar Adnan Şensoy cevapladı.

SIRADAKİ VİDEO
  • hıghlander 04.02.2022 00:16 /

    Devlet bunu garanti ederse ve bu tüm devletlere yayılırsa,elle tutulmayan bir kavrama,tüm dünyayı finansal olarak esir etmiş oluruz ve karşılığı olmayan dolar hegemonyasından daha büyük ve tehlikeli bir hegemonya başlamış olur.İnsanların ve devletlerin tüm finansal varlığı bir tuşun ucuna indirgenmiş olur.Düğmenin başındaki el sistemleri istediği gibi çökertir,felaket olur.Öte yandan bana tekrar sorsalar,bilgisayarıma 5 centten(2009) reklamı geldiği gündeki gibi,1000 dolarlık alır mısın diye,şimdiki aklım olsa satın alırdım,son günlerde anladım ki bu insanoğlu buna müstehak,o da ayrı mesele.

Son eklenen videolar daha fazla

popüler videolar daha fazla