YASEMİN / 05.02.2024 16:40

Doktor Öğretim Üyesi Ömer Akgül deprem ve çocuk psikolojisini anlattı!

Deprem gibi sarsıcı, can ve mal kaybına neden olabilecek büyük afetler hem yetişkinlerde hem de çocuklarda büyük travmatik sonuçlar doğurabilirken bu etkiler kalıcı bir hal alabilir. Özellikle çocukların bu gibi doğal afetler hakkında hiçbir bilgisi yoksa olay sonrası yaşanabilen sorunlar ya belirli bir şekilde ya da bilinç altına yerleşerek ileriki yaşlar için büyük sorunlara sebep olabilir. Bu nedenle Psikolojik Danışman ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Ömer Akgül anne babalar için çocuklarına deprem, sel gibi doğal afetler hakkında bilgilendirme görevini üstlenmeye davet ediyor.

Akgül, 10 ilde meydana gelen 7,7'lik deprem sonrası çocuklara depremin nasıl anlatılması gerektiği ve depremden etkilenen çocukların psikolojileri hakkında bilgiler verdi. Yasemin.com'dan Müge Çakmak'a özel röportaj veren Akgül, deprem ve çocuk psikolojisine dair önemli bilgilerini aktardı.

BİRLİKTE DEPREM ÇANTASI HAZIRLAMAK ÇOCUKLARDAKİ KAYGIYI AZALTABİLİR!

Çocuklara deprem bölgesinde yaşıyor olmanın bilgisinin aşılanması gerektiğini vurgulayan Akgül, bilinmezliğin çocuklarda daha büyük problemlere yol açabileceğini bu yüzden deprem bilincinin çocuklara aşılanması için birlikte deprem çantası hazırlamanın çocuklardaki kaygıyı azaltabileceğini ifade etti.

SIRADAKİ VİDEO

Son eklenen videolar daha fazla

popüler videolar daha fazla