YASEMİN / 10.02.2023 09:02

Mustafa Karataş'tan o soruya cevap geldi! "Depremde vefat edenler şehit mi sayılır?"

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde etkisini gösteren 7,7'lik ve dokuz saat sonrası yaşanan 7,6'lık depremlerin ardından 14 bin 351 hayatını kaybetti. Yaşanan büyük depremin ardından Prof. Dr. Mustafa Karataş deprem ile ilgili merak edilenleri Ülke Tv ekranlarında izleyicilerle paylaştı.

"DEPREMDE VEFAT EDENLER ŞEHİT SAYILIR MI?"

Depremle ilgili en çok merak edilen soruları yanıtlayan Karataş, "Depremde vefat edenler şehit mi sayılır?" sorusuna "İmanlı inançlı insanların ölümünde biz şöyle teselli buluyoruz. Haklıyız, doğruyuz; Kur'an-ı Kerim öyle diyor. Allah'a kavuşuyor. İnna lillahi ve inna ileyhi raciun Allah'tan geldik, Allah'a döneceğiz. Göçük altında kalmış aynı zamanda hükmen şehit sayılıyor." ifadelerini kullanarak cevap verdi.

"DEPREMLER CEZALANDIRMA MIDIR?"

Deprem gibi büyük felaketlerin ardından en çok gelen sorulardan biri olan "Depremler cezalandırma mıdır?" sorusuna ise "Bu işin hacısı, hocası yok. Bu bir cezalandırma değil. Mekke'de de oluyor, Medine'de de oluyor, Ankara'da da oluyor, İstanbul'da da oluyor. Olaya böyle bakmak inanç açısından tehlikelidir." dedi.

SIRADAKİ VİDEO

Son eklenen videolar daha fazla

popüler videolar daha fazla