YASEMİN / 24.11.2023 11:52

Filistinliler'in direnişinden etkilendi! Kuran ayetlerini okurken göz yaşlarına boğuldu

İşgalci İsrail'in, Filistin'e karşı uyguladığı insanlık dışı soykırım tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. İsrail'in yerel halkı karşı uyguladığı cani katliama karşı muazzam bir İslami şuurla direniş gösteren Filistin halkının bu direnişi tüm dünyaya örnek oldu. 

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU!

Bu şuurdan etkilenerek İslamiyet'i ve Müslümanlığı merak eden yabancı ülke vatandaşları Kuran'ı Kerim okuyarak araştırmalara başladı. Bunlardan biri olan Alison isimli Amerikalı genç kadın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gözyaşlarına hakim olamadı. Bakara Suresi'nin 81 ve 82. ayetlerini gözyaşları içinde okuyan Alison "Bana İslam’ı yanlış anlattılar" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Sadece Filistinlilerin değil, Müslüman halkın sahip olduğu inanç beni derinden sarstı. Bu insanlar ailelerinin gözlerinin önünde öldürülmesine tanık oluyor. Bu kadar güçlü kalabilmek için ne kadar inançlı olmak gerektiğini anlayamıyorum bile. Ancak Filistin'de yaşananlar gözlerimi İslam'ın güzelliğine ve inancın güzelliğine açtı. Kendilerini cennete götürecek bir hayat yaşamak için tek bir şey isteyen bir topluluk gerçekten aklımı başımdan alıyor."

SIRADAKİ VİDEO

Son eklenen videolar daha fazla

popüler videolar daha fazla