YASEMİN / 30.05.2024 12:26

Sivas'ta nefes alamayan kedi Yulaf'a burun estetiği yapıldı!

Sivas'ta yaşayan Ataberk Dursun, Scottish Fold cinsi kedisi 'Yulaf'ın nefes alma problemi yaşaması üzerine soluğu veterinerde aldı. Veteriner hekim İbrahim Özmen tarafından sağlık kontrolleri yapılan Yulaf'ın burun yapısının dar olduğu ortaya çıktı. Özmen, rahat nefes alması için Yulaf'a burun operasyonu yapılması gerektiğine karar verdi.

Burun kanalları genişletilen ve başarılı bir burun operasyonu geçiren Yulaf, ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. Medikal nedenden dolayı bu operasyonu gerçekleştirdiklerini dile getiren Özmen, "Veteriner tıpta, beşeri tıptaki gibi bu tip uygulamalar yapılıyor. Tabi ki amaçlarımız farklı, orada daha ziyade estetik ve kozmetik amaçlı yapılıyor. Ama bizde medikal sebeplerle yapılıyor." şeklinde konuştu.

"OPERASYON YAPILMASA BİRÇOK SAĞLIK SORUNU YAŞAYACAKTI"

Operasyon hakkında detayları da aktaran Özmen, "Bu durum, dar burun yapısından kaynaklanıyordu ve burun kanallarını operasyonla genişlettik. Durumu gayet iyi, biraz ödemi var ve onun azalmasını bekliyoruz. Eğer bu operasyon yapılmasaydı sık ve sığ nefes aldığı için bir süre sonra kalp, nabız ve dolaşım problemleri yaşayacaktı. Akciğer enfeksiyonlarına yatkınlığı artacak, çabuk yorulma olacaktı. Bundan sonra hayat kalitesi inşallah daha iyi olacak." diyerek sözlerini sürdürdü.

SIRADAKİ VİDEO

Son eklenen videolar daha fazla

popüler videolar daha fazla