Basketbol boy uzatır mı? Çocuklarda boy uzatan en etkili besinler

Büyüme çağındaki çocuklar için kas ve kemik gelişimini destekleyen besinlere öncelik verilmesi çocuğun gelişimi bakımından oldukça önemlidir. Sizde çocuğunuzun uzun boylu olmasını istiyorsanız, yedirdiğiniz gıdalara dikkat ederek boy gelişimine yardımcı olabilirsiniz. Basketbol boy oynamak boy uzatır mı? Çocuklarda boy uzatan yiyecekler ve en etkili boy uzatma önerileri...

Hemen hemen hepimiz 'boy uzatma' konusunda en etkili spor faaliyetinin basketbol oynamak ya da zıplamak olduğunu düşünürüz. Ancak zannedilenin aksine olduğun yerde zıplamak ya da basketbol oynamak, kişinin mevcut olan boyunun daha da artmasına yol açmaz. Bu yanıttan sonra aklınızda peki neden basketçilerin boyu hep uzun diye düşünebilirsiniz. Basketbolu hobi haline getirmiş insanların beslenmelerine ve sağlıklarına ekstra dikkat ettiklerinden dolayı büyümeleri olumlu yönde gelişir. Dolayısıyla basketbol oynayan kimselerin daha da uzaması ya da profosyonelleşmesi söz konusu değildir; aksine genetik ya da çevresel etkenlere bağlı olarak boyu uzun olan kimseler daha iyi basketbol oynayabilmektedir. Basketbol oynayan kişilerin uzun boylu olması, uzun boylu kimselerin basketbolu daha iyi oynadığı ile bağlantılıdır. Basketbol ile diğer etkinlikler arasından en belirgin detay bireyin potaya zıplamasıyla beraber kasların esneklik göstermesi ve böylelikle kan dolaşımını hızlandırmasıdır. Dolaşımın hızlanması da büyüme hormonunu uyarmada etkilidir.

NOT: Erken gelişim döneminde sağlıklı ve kaliteli beslenemeyen kişilerin ilerleyen zamanlarda kısa boylu olduğu görülmektedir.

Basketbol çocukların boyunu uzatır mı?

Basketbol çocukların boyunu uzatır mı?

HANGİ BESİNLER BOY UZATMAYA YARDIMCIDIR? BOY UZATAN GIDALAR...

Boy uzatan gıdaların temel içeriği bol miktarda mevcut olan kalsiyum minerali ve D vitamininden kaynaklanmaktadır. Eğer sizinde çocuğunuzun boyu kısa kalmışsa üzülmenize gerek yok! Bu besinlerin tüketimine önem göstererek boy gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Çocuklarda boy uzatan besinler...

-KALSİYUM DEPOSU: SÜT

Bebeklerde gün boyu tüketilecek olan 2 bardak süt, kemik yapısını kuvvetlendirerek boy atmasına yardımcı olacaktır.

-SÜT ÜRÜNLERİ

Çocuğunuz peynir ve yoğurt yemeyi sevmiyorsa pişirdiğiniz böreğin ya da herhangi bir yiyeceğin içine bir miktar peynir ilave ederek boyunun hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz. 

-BROKOLİ

Vücudu dirençli kılan brokoli, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirecektir. Pek sevilmeyen bu sebzeyi püre olarak çorba şeklinde çocuğunuza verebilirsiniz.

-KURU MEYVE

Özellikle süt ile beraber tatlı gereksinimi ortadan kaldırmak için çocuğunuzu kuru meyve yemeye teşvik edebilirsiniz. Kuru kayısı, incir, kuru üzüm mutlaka tüketilmesi gerekir.

-SUSAM

Pişirdiğiniz böreklerin üzerine susam serpmeyi ihmal etmeyin. Simit, poğaça ve ekmeğin üzerindeki susamlarda çocuğunuzun boyunun uzamasına yardımcı olacaktır.

BOY UZATMAK İÇİN NE YAPILMALI? BOY UZATMAYI KOLAYLAŞTIRAN ÖNERİLER

Boy uzatan besinler

Boy uzatan besinler

Kahvaltıya yulaf ekleyin

Yulaf protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Yulaf aynı zamanda kas kütlesini artırır ve yağ miktarını azaltır. 

Ergenlik çağında nişasta

Nişasta pek önemsenmese de vücudun temel enerji kaynağı arasında yer alıyor. Sadece nişasta değil, B vitamini, lif, demir, magnezyum ve selenyum da enerji kaynakları arasında yerini alıyor. özellikle kalori bakımında kuvvetli oldukları için çocukların ergenlik döneminde düzenli tüketilmesine dikkat edilmeli. 

Tavuk, hindi ve kırmızı et boy uzatıyor

Hayvansal yiyecekler arasında tavuk, en çok protein kaynağıdır. Boy uzamasının en büyük faktörü proteindir. Tavuk ve hindi etindeki bu mineral, kas ve dokuların gelişimi için oldukça önemlidir. Aynı şekilde kırmızı et de bu etkiyi gösterir.

İnce motor becerileri neler? Çocuklarda el ve parmak kaslarını güçlendiren etkinlikler

İLİŞKİLİ HABER

İnce motor becerileri neler? Çocuklarda el ve parmak kaslarını güçlendiren etkinlikler
Okula gidecek çocuklar virüsten nasıl korunmalı?

İLİŞKİLİ HABER

Okula gidecek çocuklar virüsten nasıl korunmalı?

BİR YORUM YAPIN 0