Acun Ilıcalı'dan dava düştü haberlerine jet yanıt geldi!

Acun Ilıcalı Fox TV ekranlarında yayınlanan sunuculuğunu Zuhal Topal'in yaptığı yemekteyiz programına dava açtı. Dava sonrası sunucu Zuhal Topal ve Acun Ilıcalı arasında tartışma büyüdü. Sosyal medya üzerinden deva eden atışma sonrası geçtiğimiz günlerde davanın düştüğüne dair haberler ortaya çıktı. Bu haberler ardından Ilıcalı açıklama yaptı.

Acun Ilıcalı ve Fox Tv arasındaki program savaşı halen sürerken geçtiğimiz günlerde davanın düştüğüne dair haberler ortaya çıktı. Ancak Ilıcalı kararlı tavrıyla sosyal medya üzerinden haberlerin yalan olduğuna dair açıklama yaptı. 

acun ılıcalı

acun ılıcalı

Ünlü yapımcı ve sunucu Acun Ilıcalı, ikinci bir dava açarak FOX TV ekranlarında yayınlanan yemek programının durdurulmasını istedi. Açılan davada Zuhal Topal'in sunuculuğunu yaptığı programın derhal durdurulmasına yönelik karar çıkmasını talep etti. Mahkeme davayı bilirkişiye bıraktı. Raporda iki programda takip edilecek. Ilıcalı dava dilekçesinde programlar arasındaki tek farkın sunucular olduğunu iddia etti. 

Acun Ilıcalı, 5 maddelik bir açıklama yayınlamış ve Zuhal Topal'ın Global Agency ile anlaşma olduğu açıklamasının, doğru bir beyan olmadığını iddia etmişti. Global Agency'den konuyla ilgili bir yazılı açıklama geldi. Şirket, Topal'ın açıklamasını doğruladı.

İŞTE O AÇIKLAMA;

“Momsters/Mutfakta Bir Gelin” isimli TV formatının hak sahipleriyle imzalanan temsilcilik sözleşmesine istinaden, dağıtıcı sıfatıyla 2017 yılından bu yana formatın yurt içi ve yurt dışında pazarlama ve dağıtımını yapmaktadır. “Momsters/Mutfakta Bir Gelin” isimli TV formatının hak sahipleri Nergiz Kartın, Hümeyra Daşdan ve Ramazan Uzan’dır. Format, ilk olarak Nisan 2018’de Rusya’da yayına girmiş, sonrasında ise Türkiye satışı gerçekleşmiştir. “Zuhal Topal’la Sofrada” isimli programın yapımcısı olan Dual Yapım ile Global Agency arasında 29 Haziran 2018 tarihinde bir lisans sözleşmesi imzalanmıştır. Bu sözleşme ile “Momsters/Mutfakta Bir Gelin” formatının Türkiye’de televizyon programı olarak hayata geçirilmesine ve programın yayınına yönelik haklar Dual Yapım’a lisanslanmıştır. Dual Yapım ise programı “Zuhal Topal’la Sofrada” olarak hazırlamıştır. Program, Ağustos 2018 tarihinden bu yana Fox TV’de yayınlanmaktadır."

ACUN ILICALI'DAN AÇIKLAMA

Acun Ilıcalı ve Zuhal Topal cephesindeki format krizi, büyümeye devam ediyor. Son olarak Zuhal Topal cephesi, yayıncı kanal Fox TV üzerinden bir açıklama yayınlamıştı. Ilıcalı tarafından bu açıklamaya, karşı yanıt geldi. 

İŞTE O AÇIKLAMA;

"Söz konusu kanal , tüm dünyada 40 farklı ülkede, Türkiye'de ise 10 yıldır yayınlanmakta olan “Yemekteyiz” formatının kopyasına “Momsters” (Zuhal Topal'la Sofrada) adını vererek özgün bir program havası yaratmak istemektedir. Bu alenen fikir hırsızlığıdır. Fox TV, söz konusu açıklamasında “Momsters” ( Zuhal Topal'la Sofrada) programının format sahibini Global Telif Hakları Yapımcılık Tic. A.Ş. olarak göstererek doğru olmayan bir beyanda bulunmaktadır. Bahsi geçen firmanın yetkilileri ise format sahibinin kendileri olmadığını sadece dağıtıcısı olduklarını açıklamışlardır. Yine Fox TV yayınında, format hırsızlığını ortaya koyan raporu hazırlayan Emrah Dönmez'in, Işık Üniversitesi'nde görev yapmadığı iddia edilmiştir. Bu iddia da kesinlikle gerçek dışıdır. Çünkü Emrah Dönmez, raporu hazırladığı tarihte Işık Üniversitesi'nde görev yapmaktaydı. Fox TV'nin ilgisiz detayları ön plana çıkararak kamuoyunu gerçeklerden uzaklaştırma çabalarını kınıyoruz. Takdiri siz seyircilerimize bırakıyoruz. ‘Zuhal Topal'la Sofrada’ programı ‘Yemekteyiz’ programına taklit denecek kadar benziyor mu? Benzemiyor mu?"

"MOMSTERS FORMATININ BİR UYARLAMASIDIR"

Acun Ilıcalı, oyuncu Zuhal Topal'ın sunduğu 'Zuhal Topal'la Sofrada' programının kendi kanalında yayınlanan 'Yemekteyiz' programından çalıntı olduğunu iddia etmişti. Ilıcalı, Fox TV'yi hırsızlıkla suçlamıştı. Topal ve kanal cephesinden ortak bir açıklama geldi. Açıklamayla, tüm iddialara son nokta konmuş oldu:

zuhal topalla sofrada

zuhal topalla sofrada

İŞTE O AÇIKLAMA;

'FOX’ta yayınlanan “Zuhal Topal’la Sofrada” program formatının TV8’de yayınlanan “Yemekteyiz” programından çalınmış olması iddiaları doğru değildir. “Zuhal Topal’la Sofrada” programı, Global Telif Hakları Yapımcılık Tic. A.Ş.’ye ait, yurt dışında da yayınlanan “Momsters” formatının bir uyarlamasıdır. Tüm format lisanslama işlemleri, programın yapımcısı Dual Film Yapım ve Turizm Sanayi Tic. Ltd. Şti. tarafından yürütülmüş ve programın kanalımızda yayınlanması amacıyla gerekli tüm ödemeler yapılarak, hak devirleri sağlanmıştır. “Yemekteyiz” programı ise ITV Global Entertainment Limited (“ITV”) isimli şirkete ait olan orijinal adı “Come Dine With Me” olan formatın bir uyarlamasıdır ve bu format ile ilgili hak sahibi ITV’dir. Yazılı medyada formatın orijinal fikrinin iddiacı tarafa ait olduğu algısı oluşturulmaya çalışılmıştır ki bu doğru değildir. Bahsi geçen iki program arasındaki benzerliğe dair sonuçlanmış herhangi bir dava ve “Zuhal Topal’la Sofrada” programı aleyhine verilmiş bir karar bulunmamaktadır.'

Oyuncu Zuhal Topal, yapımcılığını müzisyen eşi Korhan Saygıner'in yaptığı programı Zuhal Topal'la Sofrada hakkında yeni bir açıklama yaptı. Topal, çalındığı iddia edilen formatın, yurt dışında Momsters adıyla yayınlandığını ve hak sahibinin Global Agency olduğunu söyledi. Topal ayrıca, telif hakları alınan bu programın, Rusya'da SONY yapımcılığında ekranda olduğunu belirterek tüm eleştirilere nokta atışı bir cevap vermiş oldu.

zuhal topalla sofrada orijinali

zuhal topalla sofrada orijinali

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ VERDİ

Magazin gündemine bomba gibi düşen Acun Ilıcalı'nın Fox TV'ye açtığı davayı kazanması ardından gözler Zuhal Topal'a çevrildi. Dava açılmasına rağmen programı yürüten Topal, sessizliğini bir takipçisinin yaptığı yoruma cevap vererek bozdu. 

acun ılıcalı ve zuhal topal soğuk savaş

acun ılıcalı ve zuhal topal soğuk savaş

Yapımcı ve sunucu Acun Ilıcalı Fox Tv'ye açtığı davayla ilgili ilk kez konuştu. Fox TV'nin kendi fikrini çalıp program olarak ekrana sunması üzerine savcılığa başvuran Ilıcalı davayı kazandı. Ilıcalı'nın şikayeti üzerine bilirkişi raporu istendi. Bilirkişi raporunda "'Yemekteyiz' ile 'Sofrada' biçim ve içerik, mekan seçimi, kamera kullanımı, dışses katkısı gibi teknik özellikler bakımından aynı" ifadelerine yer verdi.

acun ılıcalı

acun ılıcalı

"FOX TV PARA TEKLİF ETTİ!"

Konuyla ilgili ünlü yapımcı ise "Belge, Fox TV'nin formatımızı çaldığını ispatladı. Yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Fox TV avukatları, avukatım Hakan Öncel'le üç kez görüştü. En son görüşmede avukatıma para teklif ettiler, kabul etmedik. Benim için fikir hırsızlığının normal hırsızlıktan hiç farkı yok. Hatta malımı çal, fikrimi çalma. Biz yüzbinlerce dolar ödeyerek programın formatını ITV'den aldık. Dünya kadar para ödedik taklidinin yapılmaması için. Fakat Fox TV bizim programın aynısını yayınlıyor. Bununla ilgili yetkililerle de görüştüm, uyardım onları. Bilirkişi raporu da aynen bunları söylüyor. Yemekteyiz'in sunucusu yarışmacıları barıştırıcı bir etmen olarak görev alıyor. 'Sofrada'nın sunucusu Zuhal Topal, kadın kadına sohbetler yapıyor. Sunucuların karakteristik farklılıkları sonucu değiştirmiyor" şeklinde konuştu.

zuhal topal

zuhal topal

BİR YIL ÖNCE NELER OLDU!

Fox Tv'de yayınlanan ve sunucusunun Zuhal Topal olduğu programın telif haklarının kendisinde olduğunu söyleyen yapımcı Acun Ilıcalı sosyal medya üzerinden dün ateş püskürdü. TV8'de yayınlanan Yemekteyiz'in aynısını yapmalarından dolayı format sahibi şirketin dava açmaya hazırlandığını işte bu sözlerle açıkladı: 

"Üzülerek söylemek isterim ki, Fox TV’de yayınlanan Zuhal Topal’la Sofrada, Yemekteyiz’in açıkça taklididir. Dünyanın en büyük format şirketlerinden ITV de ülkemizde yaşanan bu olaya anlam veremeyerek, bu emek ve fikir hırsızlığına dava açmaya hazırlanıyor..

Fox Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner’in bu yanlışlığa acil son vermesini bekliyoruz. Formatçıların emeğinin karşılığını ödeyen yapımcı ve kanalları da bu haksızlığa karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz."

Beren Saat'ten bir Netflix müjdesi daha!

İLİŞKİLİ HABER

Beren Saat'ten bir Netflix müjdesi daha!
Alp Navruz'lu 'Zümrüdüanka' dizisinin türküleri Burcu Güneş'ten!

İLİŞKİLİ HABER

Alp Navruz'lu 'Zümrüdüanka' dizisinin türküleri Burcu Güneş'ten!
Bülent Ersoy, tepkilere cevap verdi: Hakaret etti diyorlarsa ispatlayacaklar!

İLİŞKİLİ HABER

Bülent Ersoy, tepkilere cevap verdi: Hakaret etti diyorlarsa ispatlayacaklar!
Nusret: Oruç tutarım, alkol kullanmam

İLİŞKİLİ HABER

Nusret: Oruç tutarım, alkol kullanmam
Çağla Şıkel ölümden döndü! Yürekleri ağza getiren kaza...

İLİŞKİLİ HABER

Çağla Şıkel ölümden döndü! Yürekleri ağza getiren kaza...

BİR YORUM YAPIN 16

Ahmmmmm 4 yıl önce

Evde kocası işten gelse çocuğu okuldan gelse yemek yapmazlar burda medyatik olalım diye de elinden geleni yaparlar.ne hale düştük aile hayatı bitti.

Ayfer 4 yıl önce

Yemekteyiz şhov tvde başladı bir ara ünlüler yarıştı hatta çok güzel hareketler 1 de skeci yapıldı ayrıca Zuhal de gelinler yemek yapıyor kaynanalar puan veriyor obüründe misafirler reyting iyi olsaydı dava açılucak mıydı ozaman magazin programları moda yarışmaları üstelik bu yenisi foks tvye benziyor evlilik programları hepsi kopya oluyor

Ercan kilic 4 yıl önce

Acun bey çok yanlış dava 2 program çok farklı programdır 2 sinide yabancı dilde ısladım çok farkı var benzerliği 0 inanın Zuhal hanım çok haklısınız rusyadegi u programı her gün izliyorum dürüst olun iki programide farklı belkide insanlar biraz kendini yabancı dil örenmek lazım dil bilan insan hiç bir konuda yanılmaz inanın boş tartışma

Mustafa 4 yıl önce

Bunlarin ikiside okadar önemsiz ki benim icin haberi okumadan yorum yazdim

Toplam 7 beğeni

taseron 4 yıl önce

aynen ya kardesım allah8ına kurban ya

Toplam 3 Beğeni

Samsun ozel 4 yıl önce

Öyle ise dava yı neden kaybetti zuhal hm.

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun