Gardırop detoksu nedir, nasıl yapılır? İlkbahar için gardırop detoksu önerileri

Dolabınızda yeni bir reform oluşturacak, gereksiz parçaları atıp ihtiyaç duyulanları ön plana çıkartacak gardırop detoksu ile gardırobunuz yeni bir kimlik kazanacak. Peki gardırop detoksu nedir ve nasıl yapılır? Gardırobunuzda olması gereken parçalar neler? İlkbahar'a girmeye 1 aydan az bir süre kaldı. Dolaplarınızı ilkbahar havasına uygun olarak dizme dönemi başladı. İşte gardırobu ilkbahara hazırlamanın yolları.

Alışveriş yapmak her kadının en çok sevdiği şeydir. Psikolojik durumları ne olursa olsun, alışveriş yapmak her zaman için bir detoks hissi oluşturur. Yani yenilenme biçimi... Ancak bu yenilenmeyi gerçekleştirirken bir şey unutulur: Gardıroplar... Bir gardırop, gelecek yeni parçalar için ne kadar uygundur? Eski parçalar halen yerli yerindeyken, yeni parçalar gardıroplara nasıl yerleştirilir? İşte bu devrede gardırop detoksu akıllara gelen ilk kavramdır. Peki nedir bu gardırop detoksu dediğinizi duyar gibiyiz. Gardırop detoksu; artık giymediğiniz, dolabın arka kısımlarında artık atılmayı bekleyen kıyafetleri temizlemek ve gardıroba yeni parçaları yerleştirmek demektir. Çoğunlukla sezon alışverişlerinin ardından yapılan yazlıkları indirip sonbahar parçalarını yerleştirmekle karıştırılsa da; bu detoks işleminde amaç, kullanmadığınız parçalara veda etmektir. Sizler için gardırop detoksunuzu daha da kolaylaştıracak 7 ipucunu, sonbahar kombin önerilerini ve 2020 ilkbaharında gardırobunuzda mutlaka olması gerekenleri derledik. İşte sonbahar gardırop detoksu için size yardımcı olacak ipuçları:

GARDIROP DETOKSU NEDİR, NASIL YAPILIR?

Gardırop detoksuna başlamadan önce kendinize sormanız gereken birkaç soru bulunuyor. Bu sorular, daha sağlıklı bir detoks yapmanızı sağlayacaktır. Öncelikle; 'Beden ölçülerim bunu giymeye müsait mi!, 'Terziye versem kurtulur mu' ve 'Giydiğimde mutlu oluyor muyum?' sorularını kendinize yöneltin. Sonrasında sonbaharın trend parçalarına ve renklerine yönelin. Bu sorulara alacağınız yanıt üzerine detoksunuza başlayabilirsiniz:

1. İlk adım olarak dolabınız içerisindeki tüm parçaları indirin ve hepsini ayırın. T-shirtler bir kısma, pantolonlar diğer kısma. Şimdi işiniz daha kolay. Bu parçalar içerisinde sonbahar için uygun olmayanları eleyip işinize kalanlarla devam edin.

kıyafet detoksu

kıyafet detoksu

2. Sonraki adımda bu parçaları tek tek alıp size belirttiğimiz o soruları sorun. Bu yanıtlara göre, atacağınız parçaları belirleyip kenarda biriktirmeye başlayın. 

3. Bir önceki sezondan giydiğiniz ve bir terzilik işle kurtarılması mümkün olan parçalarınız varsa, onları derinliklerden çıkartın ve terzilik diye ayrı bir kenarda tutun. Uygun olmayanları da atın.

dolap düzenleme yöntemleri

dolap düzenleme yöntemleri

4. Elbise, kazak, pantolon ve bluz gibi parçaları deneyin. Eğer halen eskisi gibi duruyorsa kalsın ancak tüm güzelliğini kaybetmiş ve deforme olmaya başlamışsa bu parçalardan uzak durun. Kararınızı deneyerek verin böylece daha emin olmuş olursunuz.

5. Solmuş olan parçalarınızı sırf güzel diye tutmayın. Eski canlılığını geri getirmenize imkan yok.

dolap düzenleme tüyoları

dolap düzenleme tüyoları

6. Kilolarınız veya başka türlü sebeplerden dolayı elden çıkaramadığınız, bir gün zayıflarsam giyerim dediğiniz parçaları da çıkarın. Çünkü modası geçmişte kalmış bir parçayı giymek çok da hoş olmayacaktır.

7. Tüm bu ayıklama işlemi bittiği zaman, kıyafetlerinizi kaliteli ve kıyafetlerinize zarar vermeyecek askılarla asın. Renkli tercih ederseniz, gardırop içine ayrı bir renk katmış olursunuz.

EN ŞIK 2020 İLKBAHAR İÇİN KOMBİN ÖNERİLERİ

ilkbahar kombinleri kadın 2020

ilkbahar kombinleri kadın 2020

ilkbahar kombin 2020

ilkbahar kombin 2020

ilkbahar günlük kombin önerileri

ilkbahar günlük kombin önerileri

2020 İLKBAHARINDA GARDIROBUNUZDA MUTLAKA OLMASI GEREKENLER

trençkot mango

trençkot mango

Basic parçaların en trendleri arasında yer alan trençkotlar, modasını asla kaybetmiyor. Güzel bir ilkbahar gününde tercih edilebilecek en rahat parçadır.

kot etek modelleri

kot etek modelleri

Kot etek, jean bir pantolon... Her parçayla uyum sağlayabilen t-shirtler, ilkbahar için oldukça ideal parçalardan.

pamuklu elbise

pamuklu elbise

Pamuklu bir elbise, ilkbahar için en ideal parçalar arasında yer alıyor. Hem rahat hem de şık bir görünüm kazanmak için, gardırobunuzda mutlaka bulunmalı.

Gardırop kokusu nasıl engellenir? Elbise dolabı kokusu nasıl giderilir?

İLİŞKİLİ HABER

Gardırop kokusu nasıl engellenir? Elbise dolabı kokusu nasıl giderilir?
En trend mont modelleri 2020

İLİŞKİLİ HABER

En trend mont modelleri 2020
2020 salon dekorasyon fikirleri

İLİŞKİLİ HABER

2020 salon dekorasyon fikirleri

BİR YORUM YAPIN 0