Kudret narının faydaları nelerdir? Kanser tedavisinde kullanılır mı?

Bir tıp mucizesi olarak anılan kudret narı, kanser dahil bir çok hastalığa iyi geliyor. İlginç görünümü ile de dikkat çeken kudret narının faydaları nelerdir? Kanser tedavisinde başarılı olduğu söylenen kudret narı nasıl tüketilmeli? İşte, mucize meyve kudret narı...

Güney Amerika ve Afrika kökenli olan kudret narı, yani orijinal adıyla "karela" kanser hücreleriyle savaşmasına yönelik başarısıyla adından söz ettiriyor. Yeşil ve sarı renkte olan kudret narının şifası meyvesinden ziyade dikenli görünümüyle dikkat çeken yapraklarında. Meyvesinin tüketiminde herhangi bir sakınca olmamasına karşın, hastalılara deva olan kudret narı kürü yapraklarından elde edilen su ile yapılıyor. 

Alternatif tıbbın mucizeleri arasında yerini alan kudret narı, kanserden başka daha bir çok rahatsızlığın önüne geçebiliyor. Kudret narının deva olduğu rahatsızlıkların başında ise; diyabet, mide hastalıkları, yüksek tansiyon,gut, mantar ve astım geliyor.

kudret narı nedir

kudret narı nedir

Kudret narı nedir?

Nar adıyla bir meyveyi çağrıştırmasına rağmen kudret narı kabakgillerin bir mensubudur. Halk arasında ise acayip elma olarak çağırılan kudret narının menşesi, Asya, Doğu Afrika ve Güney Amerika olarak biliniyor. Kudret narı batı ülkelerinde ise; acı kavun, Afrika hıyarı, balsam armudu vb. şekilde adlandırılıyor. Kudret narı Peru, Çin, Meksika, Brezilya ve Tokyo gibi yerlerde hem ilaç hem de gıda olarak yoğun bir şekilde tüketiliyor. 

Bugün ilaç endüstrisinin en fazla kullandığı bitkilerden olan kudret narı, ülkemizde Yalova ve Bursa taraflarında yetiştiriliyor. Peki, demir, kalsiyum, fosfor ve B vitamini gibi mineral ve vitamin zengini kudret narının faydaları nelerdir? Kudret narı nasıl tüketilmelidir ve piyasada ne şekilde satılır?

Kudret narının faydaları

-Mantar enfeksiyonları

-Romatizma,

-Gut hastalığı,

-Sıtma, ateşli durumlar,

-Adet problemleri,

-Şeker hastalığı (tip 2 diyabet)

-Bağışıklık sistemi,

-Göz hastalıkları ve görüşe,

-Karaciğer temizliği,

-Tiroid, guatr hastalıkları, 

-Egzama, sedef gibi yara hastalıkları ve yanıklar

-Mide ve bağırsak problemlerine; ülser, bağırsak kurdu, mide-bağırsak iltihabı, kabızlık

-Başlıca kanser türleri; meme, pankreas ve tümörler,

-Yenidoğan bebeklerde olan nöral tüp defektinin etkilerine iyi gelirken,

kudret narı faydaları nelerdir

kudret narı faydaları nelerdir

Aynı zamanda günlük kullanımı ile beraber;

*Enerji verir.

*Metabolizmayı hızlandırır.

*Kan dolaşımını hızlandırı

Kudret nasıl kanser için çözüm olabilir mi?

Kansere mucize etkileri olduğu söylenen kudret narı; meme kanseri, gırtlak ve özellikle de pankreas kanseri tedavisinde kullanılabiliyor. Özellikle pankreas kanseri dememizin nedeni şu ki, pankreas kanseri geç fark edilen ve bu nedenle radyasyon ve kemoterapi tedavisine geç kalınan, en tehlikeli hastalıklardandır. Kudret narının devreye girdiği yer ise pankreas kanserinin etkilerini %5 oranında azaltmasıdır.

Aynı zamanda tümörlerle savaştığı söylenen kudret narı  lutein ve likopenin antioksidan özellikleri sayesinde vücutta oluşmuş tümörlerin büyümesini engelleyerek %64 oranında iyileştiriyor. Kanser hücrelerini yayılmasını önleyen kudret narının, her gün aç karnına tüketilmesi ise, meme kanseri için önleyici olabiliyor.

Günümüzde hızla yayılan bitkisel ve alternatif tıp tedavileri çoğu zaman başarı kaydetse de kesin çözüm olmaktan uzaktır. Bunun nedeni ilerlemeyen seyirden çok erken tanı öncesinde ve önleyici tedavilerde daha etkin olmalarıdır. Sonuç olarak kudret narı ve ya başka bir alternatif tedavi uygulamasının alanında uzman bir hekimin kontrolünde yapılması hayati önem taşır. 

kudret narı nasıl tüketilir

kudret narı nasıl tüketilir

Kudret narı nasıl tüketilmelidir?

Kudret narının hazırlanmasında bilinen en iyi yöntemlerden biri bal diğeri ise zeytinyağı ile karıştırılmasıdır. Kudret narını temin etmeniz halinde kendiniz hazırlayabilir, yahut hazırlanmış kavanoz şeklinde olanları da tüketebilirsiniz. İşte, ikisi de oldukça kolay kudret narı hazırlama tarifleri

Zeytinyağı ile kudret narı:

Bir adet kudret narının çekirdeklerini ayıklayın ve daha sonra cam kavanozun yarısına kadar zeytinyağı ekleyin. Zeytinyağı eklediğiniz kudret narı bir süre sonra cam kavanozun içerisinde erimeye başlayacak ve daha etkili hale gelecektir.

Zeytinyağlı kudret narını ister yemeklerden önce aç karnına isterseniz yemeklerle beraber tüketebilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan kudret narı, merhem gibi sürülerek; dış yara ve yanıklara iyi geliyor. Hazırlanan karışım 10 yıla kadar muhafaza edilebiliyor.

Bal ile kudret narı:

Lapa haline gelene kadar ezdiğiniz kudret narını bir kavanoza koyun ve üzerine yarım kavanoz kadar bal ilave edin. Aynı diğer karışım gibi yemeklerden bir saat evvel aç karnına tüketin.

BİR YORUM YAPIN 0