Nilüfer çiçeğinin faydaları nelerdir? Nilüfer çiçeği çayı ne işe yarar?

Su bitkisi olan nilüfer çiçeği, sakin sularda, göllerde, su kenarlarında görülür. Kökü suya bağlı olan bu çiçeğin insan sağlığına faydaları olduğunu biliyor muydunuz? Anavatanı Asya olan nilüfer çiçeğinin birçok çeşidi bulunmaktadır. Peki nilüferi çiçeğinin faydaları nelerdir? Nilüfer çiçeği çayı ne işe yarar? Ruhsal hastalıklara iyi gelen nilüfer çiçeği ve çayı hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Haberin detayında nilüfer çiçeğine ait her şeyi bulabilirsiniz.

Kuzey Amerika, Avupa ve Asya'da yaygın olarak yetiştirilen nilüfer çiçeğinin  Nymphaea ve Nuphar cinsleri tüketilir. Akışı olmayan göl ve göletlerde yetişen nilüfer çiçeğinin kökü su altında bulunur. Yaprak ve çiçekleri suyun üstüne çıkar. Beyaz, sarı ve pembe renkleri olan nilüfer çiçeği, eski çağlardan beri çay olarak tüketilir. Lotus çiçeği olarak da bilinen nilüfer çiçeği, aroması ve hoş kokusu ile sinirleri yatıştırmada çok güçlü bir etkiye sahiptir. İçeriğinde ayrıca E ve C vitamini barındıran lotus ya da nilüfer çiçeği hem cilde hemde bağışıklık sistemine inanılmaz faydalar sağlar. Bu çiçeğin tüketim şekli yöreden yöreye değişir. Kimi yerde haşlanan nilüfer çiçeği, kimi yerde ise kurutulup kızartılarak tüketilir. Çiçek güneş doğmadan toplanır. İçerdiği aroma böylece daha fazla olur. Aroması fazla olan nilüfer çiçeğinden çay elde edilir. Ant,k çağlarda Kraliyet ailesi ve ona mensuplar dışında kimsenin tüketmesine izin verilmezmiş. Hemen hemen bütün vücudu temizleyen ve fonksiyonlarını güçlendiren nilüfer çiçeği aynı zamanda B1 vitamin eksikliğini gidermede etkilidir.

nilüfer çiçeğinin faydaları

nilüfer çiçeğinin faydaları

NİLÜFER ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR? NİLÜFER ÇİÇEĞİ ÇAYI NE İŞE YARAR?

- Nilüfer çiçeği sıkılarak elde edilen yağı kozmetik fabrikalarında krem yapımında kullanılır. Bu yağ vücudun esnekleşmiş yapılarını sertleştirerek kırışmasını önler. Ayırca hücreleri yenileyerek daha parlak ve diri olmasını sağlar. 

- Nilüfer çayı düzenli tüketildiğinde bağırsak florasını dengeler. Sindirim hastalıklarının önüne geçer. Güçlü bir iltihap söktürücü olan nilüfer çiçeği, kan damarlarını temizleyerek tıkanıklığı engeller. Böylece kalp hastalıklarının yaşanmamasını sağlar. Bunun yanı sıra toksinlerden arındırdığı için bağışıklık sistemini yeniler. Hücrelerin mutasyonunun önün geçer. Hastalıklarda yükselen ateşlenmeyi engeller.

nilüfer çiçeğinin cilde faydaları

nilüfer çiçeğinin cilde faydaları

- B vitamini kompleksi bakımından zengin olan nilüfer çiçeği, güçlü bir idrar söktürücü özelliğine sahiptir. Kas ve kemiklerde birikmeye meyilli olan asidi bu yolla atar. Böylece vücut fonksiyonlarını ve hareketlerini güçlendirir. 

- Nilüfer çayı en çok ruhsal problemlere fayda sağlar. Stres ve uykusuzluğa bağlı gelişen, sinirsel yorgunluğun yaşanmasının önüne geçer. Çünkü sinir hücrelerini yatıştırır. Düzensiz olan kan akışını da düzenleyerek panik atak ve kalp ritim bozukluklarına da iyi gelir. 

BİR YORUM YAPIN 0