Tohma Kanyonu nerede? Nasıl gidilir? Tohma Kanyonu özellikleri...

Doğa harikalarıyla işlenmiş ve sonbaharı en iyi betimleyen Malatya'nın Darende ilçesindeki Tohma Kanyonu, sonbahar ayında taşıdığı özel renk şöleni görüntüleri ile muhteşem bir manzara ile ziyaretçileri kucaklıyor. Peki Malatya'nın Tohma Kanyonu'na nasıl gidilir? İşte, Tohma Kanyonu'nun özellikleri...

Tarihi ve doğa özelliklerini içerisinde barındıran cennet emsali Malatya'nın Darende ilçesindeki Tohma Kanyonu'na Malatya-Kayseri D300 karayolunu kullanarak Deren’de ilçesine geldikten sonra tabelaları kullanarak rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Malatya merkezden kalkan Darende ilçesine minibüslere binerek Tohma Kanyonu'na gelmeniz mümkündür. Şahane bir sonbahar manzarasıyla eğlenceli bir haftasonu kaçamağı yapacağınız Tohma Kanyonu'nda neler yapılır? Kanyona giriş ücreti ne kadardır? İşte, tüm özellikleriyle Tohma Kanyonu...

Tohma Kanyonu ve Somuncu Baba Külliyesi çevresi ile turistik bölgelerde renk şölenin oluşturulduğu bu mekanda sevdikleriniz ile keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

NEREYE GİTMELİYİM?

Tohma Kanyonu'nun bitişiğindeki (Şeyh Hamid-i Veli) Somuncu Baba Camiyi ziyaret ettiğinizde hemen önünde havuzu içerisinde bulunan balıkları görmeyi ihmal etmeyiniz. Sadece süs olan bu balıkları yemek için değerlendirmeye almamanız gerektiğini belirtelim.

Tohma Kanyonu ayrıca bilmeniz gereken; nehirdeki soğuk suyun, caminin altından külliye içerisindeki hamamlara transfer edilirken, camiye sıcaklık vermesi ve insanların hamamda banyo yaparken soğuk su yerine suyun sıcak olduğu ayrıntısıdır. Tohma Kanyonu2na girişte herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

   RAFTİNG İÇİN NE GEREKİYOR?

Girişlerden herhangi bir ücret talep edilmeyen Tohma Kanyonu'nda sevdiklerinizle rafting (su sporu) ve keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Rafting için alacağınız malzemeler bulunmaktadır ancak mekana gitmeden önce aramanız fayda olabilir.

Tohma Kanyonu çevresinde aileniz gidebileceğiniz 'Aile Çay Bahçe'sine gidebilir doğanın sesini dinleyerek sakin bir ortamı yakalayabilirsiniz.

NE YEMELİYİM?

Ekonomik mekanların yanı sıra aileniz ile gittiğinizde nezih ve rahat ortamları sağlandığı seçenekler mevcuttur.

Tohma Kanyonu'nun kenarında doğaya herhangi bir zararı dokunmadan inşa edilen 'Sıra Dışı' isimli kafeye ailenizle birlikte giderek hem doğayı ziyafeti hem de oldukça ekonomik ve leziz tatlar keşfedebilirsiniz.

Vadi çevresi içerisinde sessiz, sakin bir ortamda kalmak isteyenler kamp ve piknik alanlarını tercih edebilirler.

NEREDE KALMALIYIM?

Tohma Kanyonu civarında veya Malatya'nın merkezine yakın ulaşabileceğiniz otel, hotel gibi uygun fiyatlı konaklama yerleri bulabilirsiniz.

Ağrı Dağı eteklerindeki İrem Bağları'nda sonbahar güzelliği

İLİŞKİLİ HABER

Ağrı Dağı eteklerindeki İrem Bağları'nda sonbahar güzelliği
Kahramanmaraş'ın gizemli cenneti: Yeşilgöz

İLİŞKİLİ HABER

Kahramanmaraş'ın gizemli cenneti: Yeşilgöz

BİR YORUM YAPIN 1

Hayrunisa 5 yıl önce

Çok beğendim önce yüreğinize sonra elinize sağlık

Toplam 1 beğeni