Hercai ne demek? Hercai kelimesi ne anlama geliyor?

Ekranın en konuşulan dizilerinden biri olan Hercai, hikayesiyle olduğu kadar ismiyle de dikkat çekiyor. Peki diziye adını veren Hercai kelimesinin anlamı nedir? İşte Hercai kelimesinin merak edilen o anlamı.

Atv'nin reytinglere ve sosyal medyaya damgasını vuran yeni dizisi Hercai, hem konusu hem de oyuncularıyla dikkat çekiyor. Başrol oyuncuları Akın Akınözü ve Ebru Şahin'e şöhreti getiren Hercai, Cuma akşamlarının en çok izlenen dizileri arasında yer alıyor. Diziye adını veren Hercai kelimesi anlamıyla da büyük merak konusu oldu. İnsanlar, dizi karakterlerinin adının anlamını merak ettiği kadar dizinin adının anlamını da merak ediyor. Peki Hercai'nin anlamı nedir? Sizler için Hercai kelimesinin anlamını araştırdık.

HERCAİ KELİMESİNİN ANLAMI NEDİR?

Hercai

Hercai

Fars kökenli bir kelime olan Hercai, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde şu anlamları taşır;

1- Hiçbir şeyde kararlı olmayan (kimse), yeltek, gelgeç.

2- Aşkta değişken, vefasız.

Yine Hercai kelimesinin herkesçe bilinen bir hikayesi bulunmaktadır. Hikaye tam olarak şöyledir;

Uzun yıllar önce iki kır çiçeği birbirlerine aşık olurlar. Bu aşık çiçekler, her bahar tıpkı diğer çiçekler gibi onlarda açıp güneşe merhaba derlermiş. Fakat bir bahar başlangıcı bu çiçeklerden biri diğerine, 'Biz diğer çiçekler gibi bu bahar açmayalım, kışın ortasında herkesin soğuktan kaçtığı karlı günlerde açalım ki, bütün doğa bize ait olsun' der ve ikisi de o bahar açmaz.

Biri açmak için kışın gelmesini ve karın yağmasını beklerken, diğeri o yaz açar. O günden sonra, karda açıp sevgilisini bekleyen çiçeğe kardelen, sevgilisini yarı yolda bırakıp giden çiçeğe ise hercai denmektedir.

Reyyan isminin anlamı nedir? Reyyan ne demek? Reyyan ismi Kuran'da geçiyor mu?

İLİŞKİLİ HABER

Reyyan isminin anlamı nedir? Reyyan ne demek? Reyyan ismi Kuran'da geçiyor mu?

BİR YORUM YAPIN 8

Mercan 3 yıl önce

Hercai çok güzel bir diziii

Toplam 1 beğeni

yasemen 3 yıl önce

dizide günümüzdeki insanlarıda anlatmakta günümüzde genelde butarz konular bayanların yer aldığını düşünen insanları anlatmakta. ve günümüzde aşk aşk kelimesi karşılaşma öpüşme evlenme yatak final ölüm olarak tanımlamalarına karşı birdizi- hercai

Özge 4 yıl önce

Çok. Güzel. Sin

özge kaya 4 yıl önce

siz çok güzel sin

Toplam 2 beğeni

RÜMEYSA 4 yıl önce

Harika beğenerek izlediğim bir dizi

Toplam 5 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun