47. İstanbul Müzik Festivali başladı

İKSV, 47. İstanbul Müzik Festivali'nin açılışını gerçekleştirdi. Festival, 'Var olmanın karanlığı, var olmanın aydınlığı' temasıyla gerçekleşiyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl, "Var Olmanın Karanlığı, Var Olmanın Aydınlığı" temasıyla düzenlenen 47. İstanbul Müzik Festivali, açılışını gerçekleştirdi. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen açılış konserinde çeşitli konuşmalar da gerçekleşti. İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, konuşması sırasında şu ifadelere yer verdi:

"Kentimizin en köklü klasik müzik etkinliği olan bu festivali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı olarak, 1973 yılından bu yana, kesintisiz olarak sürdürüyoruz. İstanbul'un sanat yaşamını zenginleştirmek, dünya kültür birikimine katkıda bulunmak ve gençlere destek olabilmek, her zaman en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Verdiğimiz eser siparişleriyle dünya kültür birikimine katkıda bulunmaya devam ediyoruz. Bu yıl da festivalde Zeynep Gedizlioğlu'nun ve Alexander Tchaikovsky'nin yeni eserlerini dinlemek için sabırsızlanıyoruz. 47. İstanbul Müzik Festivali'nin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan tüm kurum ve kuruluşlara, katkıları için Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığına ve festivale verdiği değer ve destek için festival sponsorumuz ECA Presdöküm Sanayi AŞ'ye de içten teşekkürlerimizi sunuyorum." 

istanbul müzik festivali afişi

istanbul müzik festivali afişi

Elginkan Topluluğu İcra Meclisi Başkanı ve ECA Presdöküm Sanayii AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen ise şu konuşmaları yaptı:

"İyi kötüyle, mutluluk hüzünle, aydınlık karanlıkla bir arada var oluyor. Bizler de sizlerle olduğumuz sürece zıtlıkların kıymetini bilecek ve sanatla var oluşun aydınlık tarafını, karanlığa baskın tutmak için çalışacağız. Birlikte iyiyi, mutluluğu büyüteceğiz. Eğitime, sanata, kültüre, ekonomiye destek olmaya devam edeceğiz."

Muhterem Nur 'Müslüm' filminden 27 bin lira almış

İLİŞKİLİ HABER

Muhterem Nur 'Müslüm' filminden 27 bin lira almış
Dünyaca ünlü opera sanatçısı Luciano Pavarotti'nin hayatı film oluyor

İLİŞKİLİ HABER

Dünyaca ünlü opera sanatçısı Luciano Pavarotti'nin hayatı film oluyor
İngiltere'de bir ATM para saçıyor!

İLİŞKİLİ HABER

İngiltere'de bir ATM para saçıyor!

BİR YORUM YAPIN 0