Yargıtay'dan şaşırtan emsal kararı! Düğün yapmamak boşanma sebebi...

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'ndan şaşırtan karar geldi. Düğün yapmak isteyen genç kızların hayallerinin yıkılmasını önleyen emsal kararında düğün yapmamak evliliği sarsma gerekçesi olarak kabul edildi.

Bir çift arasında yaşanan olay yargıtaya taşındı ve yargıtay durumu şaşırtıcı bir karara bağladı. Çift arasında 3 yıl geçmesine rağmen düğün yapılmaması genç kızı rahatsız etti. Kocasının düğün yapmaması genç kız üzerine boşanma davası açtı. Ancak davada eşi boşanmak istemediğini ve karısını sevdiğini söyledi.

yargıtaydan emsal kararı

yargıtaydan emsal kararı

Yargıtay ise bu durumunun evliliği derinden sarsıcı bir gerekçe olduğuna karar verdi. Bununda bir boşanma nedeni olabileceği sonucuna vardı. Yargıtay 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nunun, “Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir" maddesini hatırlatarak hükmü verdi.  

Kadın dizisinde seyirciyi üzecek ayrılık iddiası

İLİŞKİLİ HABER

Kadın dizisinde seyirciyi üzecek ayrılık iddiası

BİR YORUM YAPIN 1

Yorumsuz 3 yıl önce

Türk dügün gelenekleri hepsi sacma bence burda evlenecek olan kisiler birbirine kavusmak icin resmi nikagini yapar oturur bu gelinde elalemin keyfi ciksin diye dügün yapilmasini ister maden dügün istiyorsum ozaman kiz tarafi yapsin bütün dügünleri o girsin onca borcun altina bu ayni suna benziyor ben karsi taraftan araba istiyecem ben sürecegim ödemeyi damat yapacak ha hadi ordan oh ne dünya beeed keyfi cikaram elalem ve gelin olacak borcu öedeyen kisiyse damat olacak ha yok öyle dünya gec onu

Toplam 5 beğeni