Lezzetli Arap ekmeği İstanbul'da nereden satın alınır?

Halk dilinde Suriye Ekmeği diye bilinen bu unlu mamul, İstanbul'un merkezi yerlerinde satılmaktadır. Arap Ekmeği olarak da bilinen Suriye Ekmeği, esasen Lübnan'ın yöresel lezzeti olan bu ekmek sadece Arap kültüründe değil Türklerin de sofralarında tükettikleri bir tercih oluyor. Peki, Suriye Arap ekmeği nerede bulunur? İstanbul'da Suriye ekmeği nereden satın alınır? İşte, detaylar...

Doyurucu olması ve hafif lezzeti ile Türk sofralarında yerini alan Arap Ekmeği( Suriye Ekmeği), her yaştan insanın rahatlıkla yiyebileceği bir besindir. Yapısının dürüme benzeyen bu ekmek, ortasından kesiktir. Amacı; ekmeğin içerisine gerekli olan malzemeleri ilave etmeniz ile alakalıdır ancak ekmek ısıtıldığı taktirde şişen bir özelliğe sahip olduğundan malzemeleri ısıttıktan sonra koymanız daha elverişli olacaktır. Peki, bu lezzetli Suriye Ekmeğini nerede bulabilirsiniz? İstanbul'da Suriye ekmeğinin satış noktaları nerelerdir? İşte, satış noktaları...

Suriye ekmeği nereden satın alınır

Suriye ekmeği nereden satın alınır

SURİYE EKMEĞİ NEREDEN SATIN ALINIR?

Aksaray

Aksaray

Aksaray'da bulunan Anas ve Aywan Lokantası'ndan Suriye ekmeği satın alabilirsiniz. Akasaray'da bu ekmeği tedarik edebileceğiniz başka restoranlar da mevcuttur.

Ümraniye

Ümraniye

Ümraniye'de bulunan Şam Lokantası'ndan Suriye ekmeğini tedarik edebilirsiniz. Ümraniye çevresinde bazı mekanlarda da Arap ekmeği satışa sunulmaktadır.

Burhaniye

Burhaniye

Burhaniye mahallesinde Gençlik Merkezi yanında bulunan dükkanlar Arap ekmeğini satışa sunmaktadır.

Fatih

Fatih

Fatih merkez'de Araplara özel bir çok dükkan ve restoran bulunmaktadır. Bu mekanlarda Suriye ekmeği bulabileceğiniz ve satın alabileceğiniz imkanlar vardır.

BİR YORUM YAPIN 0