Berat kandilinin önemi nedir, en faziletli berat gecesi ibadetleri! Berat namazı kılınışı

BİR YORUM YAPIN 9

demokrat 2 yıl önce

Ben-i Kelb kabilesinin koyunlarının sayısı ve kıl adedi kaçtır?Hadis kaynaklı haber ve yorumlarda dikkatli olunmalı.Aydınlık ve akılcı dini,bazen ehl-i tahkik bakış olmadan başka mecralara sokuyoruz.Dua ve yakarışlar samimi olduğunda, Rabbim bizleri cevapsız ve karşılıksız bırakmaz.Not:Atıfta bulunulan"hadis",yer yer kütüb-ü sitte'de bile sıklıkla rastlanılan uydurma hadislere ithafendir.

Toplam 1 beğeni

hasan 5 yıl önce

teşekkürler

Toplam 6 beğeni

cevat 5 yıl önce

öyle veya böyle yazılacağına bol bol ibadet edelim ..ameller niyetlere göredir..kim bağışlanmak isterse bu gece vesile olsun inş.

Toplam 10 beğeni

Fazlı 5 yıl önce

Neden bu mübarek gecelerle ilgili kandil yakıştırması yapılır.Anlamak mümkün değil.İslam dininde veya kültüründe kandil yakmak var mı? Hadislerde kandil diye mi gelmiş.Hangi islam alimi bu gecelere kandil dedi ki. Bu güzel ve bereketli geceleri bu tür yanlışlarla bozmayalım lütfen.

Toplam 11 beğeni

Horasanlı 3 yıl önce

Sultan selim zamanında günün güzelliğini ışıkla bildirmek için camilerde kandiller yakılmış. Sonrasında bir adet haline gelmiş.

Toplam 0 Beğeni

Safa 4 yıl önce

Fazlı bey. Kandillerle ilgili ayet yok zaten Kadir gecesi ve İsra hariç. Hadislerin tamamı ya zayıf yada uydurma. Abartılarsa zaten uydurma ve temenni delili yok üzgünüm. Bu konuyu araştır derim. Kadir gecesinin önemi de ayette bildirildiğine göre KURAN 'ın inmeye başlaması ve önemidir.

Toplam 3 Beğeni

tosuncuk 5 yıl önce

eskiden elektrik yok berat ve regaip olan bu kutsi geceleri anmak için insanlar kandiller yakıp da ibadete devam ettiklerinden kandillerin yandığı ibadetin daha büyük öneme sahip olduğu geceler olduğundan halk arasında kandil olarak kalmıştır.

Toplam 9 Beğeni

Yasemin 5 yıl önce

Kandil yildirim beyazit döneminden gelir o gecelerde heryer aydinlatildigi icin o dönemden beri kandil bayrami ibaresi kullanilir

Toplam 8 Beğeni

konyalı 5 yıl önce

rasulullah(as) bunları mı yapmış acaba bugüne özel.sahih rivayet varmı yoksa bid'at mi.

Toplam 7 beğeni