Grip aşıları yararlı mı zararlı mı? Aşılar hakkında doğru bilinen yanlışlar

BİR YORUM YAPIN 51

Altay 5 yıl önce

Ben bu sektordeyim. Yukarida fikir beyan hanimefendi ya cok saf ya da genelde oldugu gibi sirketlerin esantiyonlarina bogulmus kirli gomleklilerden. Asilar icindeki agir metaller basli basina bir tehdit zaten. Ayrica yurtdisindan gelen asilarin iceriginin supheli olmasi aslinda 23 bin aileyi hakli cikariyor. Saglik sektoru en kirli sektorlerin basinda acik ara geliyor. Kolelestirilmemis doktor sayisi bir elin parmak sayisini gecmez.

Toplam 1 beğeni

Hakan 5 yıl önce

aşılar malesef zararlı dünyadada giderek bu bilinmeye başladı dünyada kaç milyar dolarlık bir pay sahibi azcık araştırın

Toplam 1 beğeni

Dfff 5 yıl önce

Güvende sikinti var ayni zamaninda kopya çekiliyor dendi inanmadi kimse cıktı şimdi aşı ben bile tereddütte kalarak yaptirdim devlet güven versin kendisi üretsin içindeki bile bilinmiyor

Toplam 4 beğeni

Yıldırım 5 yıl önce

Enyuk nüfus artışı 12 Eylül askeri hükümeti döneminde olmuştur.zorunluydu , o zamanlarda bizden bildiğimiz gazeteler asi vurulmayin çocuklarda kısırlık yapıyor yok Müslümanların nüfusunu azaltmak istiyorlar diye yaygara yapıyorlardı inanmistik. Meğer bizden sandiklarimiz bize Karşı propaganda yapmışlar. 40 yıla yakın zaman olmuş halen daha kandırıyorlar .Sanki o kadar asi içinde özel seçip belli kişilere vuracaklar . Allah bize akıl fikir versin . bizden bildiklerimizin her lafına şartsız inanmayalim .

Toplam 3 beğeni

Misafir 5 yıl önce

Neden bu aşılar dışarıdan alınıyor.

Toplam 4 beğeni

Akın55362 5 yıl önce

Aşıların yabancı menşeli olması yeterince tedirginlik sebebi değil mi ? Biz sanki düşünmüyor muyuz evlatlarımızı ? Bu bilgiler kulaktan dolma değil kusura bakmayın, uzman denilen kişilerin iddiasi... Aşının zararlı olduğunu savunmuyoruz aşılardaki maddelerin zararını sorguluyoruz.

Toplam 4 beğeni

... 5 yıl önce

İlaç kendi kağıdında yazıyo milyonda bir ölüm riski var diye bunu da inkar edeni duymadım

Toplam 0 Beğeni

Dialog 5 yıl önce

Neden otizm hiperaktiflik vs çocuklarımızda gittikçe artmakta??? Acaba aşılar la alakalı olabilir mi

Toplam 10 beğeni

gafur doğdu 5 yıl önce

En yüksek korumaya sahip olan kızamık aşısı bile yüzde 98 korur. 2017 yılında 85 çocukta kızamık vakası görüldü. Bunların 4’ü aşılanmıştı. 2018’in ilk üç ayında kızamık vaka sayısı 44’e ulaştı. Üstelik bu çocukların 3’ü aşılanmıştı. Bu nedenlerle aşı yaptırmayarak toplumu tehlikeye atıyoruz. Bilim öyle söylüyor.

Toplam 4 beğeni

Turko 5 yıl önce

Keşke bu habere amerika da çocuk aşıları sebebiyle neden ortalığın ayağa kalktığını da ekleseydiniz..Keşke thimerosal maddesinin nelere sebep olduğunu ve karma aşılarda bulunup bulunmadığını da araştıran bir yazı da ekleseydiniz..

Toplam 16 beğeni

gafur doğdu 5 yıl önce

Tıbbi literatürde ‘sürü bağışıklığı’ olarak adlandırılan bu durum nedeniyle, aşı olma veya olmama kararı bireysel olduğu kadar toplumsal sonuçları olan bir karardır. Aşıların hiçbiri yüzde 100 etkin ve etkili olmadıkları için toplumdaki aşılı bireylerin oranı sürü bağışıklığı değerinin üzerinde olmalıdır.

Toplam 1 beğeni

gafur doğdu 5 yıl önce

Aşılamaların temel amaçlarından birisi de sadece kişisel bir korunma değil, aynı zamanda toplumsal bir bağışıklama sağlanması ve sonunda o hastalığın eradike edilmesi yani yeryüzünden silinmesidir. Bunun için de toplumun büyük kesiminin mümkünse tüm çocukların aşılanması şarttır. Toplumda belli bir hastalığa karşı bağışık olan kişilerin oranı arttıkça hastalığın salgın yapma şansı da azalır. 

Toplam 3 beğeni

ferhat s 5 yıl önce

bu gün,zamanindaki ispanyol giribine bakarsak asiyi yaptiranlar öldü ,asiyi yaptirmayanlar hayatda kaldi. UZMANLAR ne diyor ? insanlar bu sekilde cogalirsa DÜNYADA yer kalmiyacak insanlik nasil azalacak ? dünya savasimi ? bakteriler, viruslarmi ?

Toplam 9 beğeni

misafir 5 yıl önce

benim çocuğum aşı olduktan sonra rahatsızlan dı ilik kan üretmiyor 1 yıldır hastanelerde ugraşıyorum

Toplam 8 beğeni

Mehmet 5 yıl önce

Bunlar hepsi bir yana da, acaba aşıların yüzde onun da kısırlık mı var, yani ülkemize verilen aşılar (kızamık veya verem) bitince nüfusun yüzde onu kısır mı oluyor, buna bir açıklık getirsinler...

Toplam 9 beğeni

misafir 5 yıl önce

Çok doğru...

Toplam 3 beğeni