Tırşik otunun faydaları nelerdir? Tırşik otu çorbası ne işe yarar?

BİR YORUM YAPIN 19

Hasan 1 yıl önce

Mayalanan versiyonu var. Annemler yapar. Osmaniye'de bolca yapılır. Bu mayasız anlatılan tarifi boşverin :) Osmaniye de tırşık (mayalanan versiyonu) yapan içen hiç kimsede bağırsak kanseri görülmedi şimdiye kadar. Nerden mi biliyorum akrabalarım hep doktor onlar sayesinde biliyorum. Özellikle soruyorlar kanser olanlara

Fatma 2 yıl önce

Biz ankaradayız mancar deriz ekşi pestil ile komposto tarzı yaparız

Samsun 3 yıl önce

Bizde fünük denir.ekşi pisirip yemegini yaparlar bi çeşit pancar yemeği

Iğdır 3 yıl önce

Sanıldığı gibi zehirli değil. Biz tazesini tuzlayıp öyle yeriz. Kurutup çorbada yaparız.

Toplam 2 beğeni

Coşkun birinci 2 yıl önce

Ben Trabzonluyum bizde ku Hayda derler buralarda yemeği yapılmaz duymadım Sadece eskiden kökü patates gibi pişirilip yenir miş

Toplam 0 Beğeni

Coşkun birinci 2 yıl önce

Ben Trabzonluyum bizde ku Hayda derler buralarda yemeği yapılmaz duymadım Sadece eskiden kökü patates gibi pişirilip yenir miş

Toplam 0 Beğeni

Ağrı 3 yıl önce

Bizim burda kurutulup genellikle kışın tüketilir

Toplam 3 beğeni

Kahramanmaraş 4 yıl önce

Kaynatıp kaynatıp suyunu döker isen ne özü nede özelliği kalır bildiğin yeşil renkli yumuşak bez yersin

Toplam 5 beğeni

Kahramanmaraş 4 yıl önce

Birde içine yoğurt konur unuttum onu

Toplam 2 beğeni

Birsel 4 yıl önce

Ben annemden görmüştüm ama ben yaptım ağızımı birazdaladı acaba birşey olurmu

Toplam 3 beğeni

Osman 4 yıl önce

Pişirirken limonu ikiye kesip içerine atarsanız o içindeki dikenleri toplar

Toplam 2 Beğeni

Mehmet Erkoçak 4 yıl önce

Yukarıda anlatılanlara bakarak , "ben de bu çorbayı yaparım" deyip yapmaya kalkışmayın. İyi bilen uzmanı olmayınca yapacağınız yemek ölüm nedeniniz olabilir. Emeği biraz zor ve uzun sürer. Sakın kendi kendinize yapmayın, Uzman biri tarafından yapılırsa tadına doyum olmazb Faydalı bir çorbadır.

Toplam 3 beğeni

zaza 4 yıl önce

tırşik kürtçede ekşi anlamına gelir. biraz daha araştırın. birde akdeniz yöresinde yetişen demişsiniz. bol sulu olan her yerde yetişir. özellikle dere kenarlarında.

Toplam 2 beğeni

Dede korkut 4 yıl önce

Yemeğin adının tırşık olduğu doğruda yemek ekşi bir yemek olup otun adında yöresel olarak yılan pancarı diye geçer Çukurova ve havalisinde.Acı bir ottur.Fakat yemek acı bir yemek değildir ki yemeğin anlamı acıdan gelsin yemek tam pişmeyince kekremsidir.Daha doğru bilgilerle yazılması lazım.Öyle avantadan bir haşlama işi değil bu iş... Yoksa Allah muhafaza zehirlenme riski bile olabilir! Aman dikkat bilmeyenler haşlayarak girmesin bu işe.Bu yemeğin biraz zahmetli bir yönü var.Doğrandıktan sonra bunun yöre insanınca bir de belli süre usulüne göre ekşitilmesi var.Sanki bir de dil Uzmanı gibi yorum yapmış arkadaş.Kürtçede de bu Gari diye geçer Adıyaman yöresinde.

Toplam 8 beğeni

Mehmet Erkoçak 4 yıl önce

Otun adının bir yerden geldiği önemli mi. Osmaniye, Kadirli, Andırın yörelerinde Tirşik pancarı, başka yakın yerlerde yılan pancarı, Karadeniz bölgesinin doğu kısımlarına Ayı Kulağı gibi isimler alır. 76 yaşındayım. Hep tirşik olarak telaffuz ederiz. Tırşik kelimesi dilimize hiç uymuyor. Yemek yapımına gelince herkes yapamaz, tehlikelidir. Yapan ve yiyenlere afiyet olsun.

Toplam 1 Beğeni

Gülcan 4 yıl önce

Hangi şifası için kullanıyorsunuz?

Toplam 1 Beğeni

saliha sarikaya 4 yıl önce

tirşik yapımı yanlış .Bizler tirşik pancarını doğrar yıkar ve mayalarız.Yoğurt iyice çırpılır içine un döğme ve nohut ilave edilir.Akşamdan mayalanıp üzeri örtülür.Sabaha iyice mayalanan tirşik ocağa alınır iyice pişmeye yakın sarımsak ezilerek ilave edilip ocaktan alınır.

Toplam 18 beğeni

Hayrettin 4 yıl önce

Engüzel i de böyle yapılanı bence. Şimdi doğrattı eşim bana

Toplam 2 Beğeni

Akif 4 yıl önce

Kesinlikle doğru tarif

Toplam 3 Beğeni