YASEMİN / 11.08.2022 13:15

Emzirmenin hem anneye hem bebeğe sağladığı mucize!

Beslenme doğduğumuz gün başlar ve yaşamımızın sonlanmasına kadar devam eder. İlk beslenmemiz anne sütü ile başlar. Anne sütü kendi bebeği için gerekli yoğunlukta, içerikte ve protein oranı ayarlar. Yeterli vitamin ve minarelleri almak için ilk 6 ay anne sütü almak bebeğin sağlıklı gelişimi açısından önemli bir fark oluşturur.

ANNE SÜTÜ MUCİZESİ!

Her annenin doğumdan sonra memelerinden 'kolostrum' adı verilen süt gelmektedir. Kolostrum sadece ilk hafta gelir ve bebeği enfeksiyonlara karşı korur. Süre gelen ikinci hafta ise bu sütteki protein içeriği azalır. Bu nedenle doğumdan sonraki ilk hafta bebeği emzirmek çok önemlidir.

Anne sütü bebeğine özel olduğundan sindirimi daha kolaydır ve böbrek sağlığı açısından önem arz etmektedir. Sütün içerisinde bulunan yağ asitleri bebeğin beyin gelişimini destekler.

Bunlara ek olarak anne sütü alan çocuklarda hastalıklara, alerjilere ve pişiğe karşı dayanıklılığın daha fazla olduğu görülmüştür.

ANNE VE BEBEK ARASINDAKİ MUHTEŞEM BAĞ!

Emzirme sayesinde anne ve bebek arasında bağ güçlenir hatta bebeğin sağlıklı bir kişilik oluşturmasına yardımcı olur. Bebeğin sağlıklı büyümesini ve zeka gelişimini olumlu etkileyen anne sütü sadece bebeğe değil annesinede faydalıdır. Emziren annenin meme ve yumurtalık kanseri riski azalır. Üstelik emzirmek menopoz döneminde osteoporoz ve kalça kırığı olma ihtimali oranını düşürmektedir.

SIRADAKİ VİDEO

Son eklenen videolar daha fazla

popüler videolar daha fazla