YASEMİN / 29.07.2022 14:40

Teyzesi tarafından 1 yıl boyunca çöp evde kalan Cem'e nasıl davranılması lazım?

Geçtiğimiz hafta Bursa'da çöp bir evin odasında bulunan 9 yaşındaki Cem Muhammet, tüm Türkiye'yi derinden üzdü. Henüz çocuk yaşta yaşadığı bu fiziksel ve psikolojik karmaşanın Cem'de bırakacağı tahribatlar ise merak edildi. Teyzesi tarafından böyle korkunç bir duruma maruz kalan Cem'in, ruhsal durumu hakkında uzmanlardan peş peşe açıklama geldi.

CEM ÇOK GÜÇLÜ BİR ÇOCUK!

Uzman psikolog Esra Tanrıverdi, "Cem'in herkes tarafından sevildiğini hissetmesi lazım" diyerek cümleye başladı. Bir çocuğun bu yaşlarda en çok ihtiyacı olan şey sevgi ve güven olduğunun altını çizen Tanrıverdi, ayrıca Cem'in çocuk güçlü bir çocuk olduğunu hatırlattı. Henüz 9 yaşında olmasına rağmen yaşadıklarını olgun bir dille anlattan Cem, şimdiki çevresinde gördüğü ilgiyi ise "İlk kez çok iyi insanlar gördüm. Kendimi iyi hissediyorum. Kuş gibi uçabilirim. İlk günden güzel oyuncaklarım oldu. Kırmızı otomobili çok sevdim. Hastanede kalıp güzel yemekler yemek istiyorum" sözleriyle ifade etmişti.

O TRAVMALARIN KALICI OLMAMASI İÇİN...

Tanrıverdi, ruhsal ve fiziksel olarak Cem'in iyileşmesi için yakın çevresinin çok çaba harcaması gerektiğini belirtti. Ancak tedavi sürecinden önce her ne kadar güçlü görünse de Cem'in içinde bir korku ve endişe hakim olduğunu söyledi. Terk edilme ve aç kalma dürtüsünün çocukta travmalara neden olabileceğinden Cem'in bir yıl boyunca psikolojik destek alması gerektiğini açıkladı. 

SIRADAKİ VİDEO

Son eklenen videolar daha fazla

popüler videolar daha fazla