YASEMİN / 11.08.2022 15:10

'Baba' filminin yönetmeni Francis Ford Coppola'dan etkileyici Fatiha Suresi yorumu!

Baba (The Godfather) filmlerinin yönetmeni Francis Ford Coppola, 2015 yılında verdiği bir basın toplantısındaki çarpıcı sözleri tekrar gündeme geldi. Fatiha Suresi'ni yorumlayan İtalyan asıllı Amerikalı yönetmen Coppola, Fatiha Suresi yorumuyla yüreklere dokundu. Ünlü yönetmen, bu sözleriyle Kur'anı Kerim'i anlamanın önemine de vurgu yapmış oldu.

"RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH'IN ADIYLA"

Dünyada yaşanan sorunların yürek burktuğunu söyleyen Coppala, Kur'an-ı Kerim'in ilk ayetlerinde Allah'ın rahmeti ve merhametinin büyük olduğunu ifade etti. Ünlü yönetmen kim bu güzel dini bilirse dünyadaki sıkıntıların geçici olduğunu da anlar ifadelerini şu şekilde belirtti:

"Dünyadaki sorunlar yürek burkuyor. Evet yürek burkuyor ancak eğer Kur'an-ı biliyorsanız; Kur'an'ın ilk sözleri şu şekildedir:

Rahman ve Rahim Olan Allah'ın adıyla. Tüm övgüler ve minnet O'nadır. O ki tüm varlık dünyalarınıın / alemlerin Rabbi'dir. O ki Rahman'dır Rahim'dir. Hesap gününün sahibidir. Bu ayetlere göre merhametlilik ve rahmet ilk sayfada iki kez tekrar ediliyor. Yalnız sana ibadet eder ve yalnız sendenyardım dileriz. Bizi doğru yola ilet. Nimet verdiklerinin yoluna. Gazab(ın)a uğrayanların ve sapkınlarınkine değil. Bu sebeple kim bu güzel dini bilirse, biz o Allah'a inanıyoruz ki biiz bu dünyadaki anlamsızlıktan ve insanlara acı veren korkunç şeylerden kurtarsın. Çünkü O Rahman'dır, O Rahim'dir."

SIRADAKİ VİDEO
  • Dervis 11.08.2022 19:52 /

    bu video neden 7 yıl sonra ortaya çıkıyor. neden önce değil şimdi.

  • mehmet emin 11.08.2022 19:25 /

    SubhanaAllah.....

  • Çiçek 11.08.2022 19:05 /

    Süper anlatmış Allah rahman ve rahimdir yani çok merhamet eden dir ve cömertir karşılıksız verendir peygamberimiz şöyle buyurmuş ALLAH BİZİ o kadar çok seviyorki bir Annenin evladını sevdiğinden kat kat faz, la seviyor af edilmek isteyeni içten pişman olmuş af dileyen dua eden tövbe eden KİŞİLERDE af ediyor Allah her şeyi çok iyi Bilendir

  • Vatandaş 11.08.2022 18:50 /

    Ayrancılar tabağında domuz olanlar çakma müslümanlar hele hele alnı secdeye varıpda her gün kitabımıza dinimize sövenlerle aynı safta duran Saadet ve ipliler eğer Allah’ın gazabına inanıyorsanız vallahi ahirette işiniz çok zor

  • isimsiz 11.08.2022 17:00 /

    bizdeki gavurcuklar okusa bu haberi güzel olurdu

Son eklenen videolar daha fazla

popüler videolar daha fazla