YASEMİN / 19.06.2023 12:58

Namaz sonrası ‘Amenerrasulü' okuyan imam ile minik çocuk arasındaki diyalog güldürdü

İstanbul Maltepe'deki Orhangazi Camii'nde imam ile cemaatten minik bir çocuğun güldüren diyaloğu kameralara yansıdı. Yatsı namazından sonra 'Amenerrasulü' okuyan imamın yanına giderek oyun oynamak istediği görüntüler sosyal medyada viral oldu.

TÜM CEMAATİ GÜLDÜRDÜ

Cemaatin minik üyesini önce kucağına oturtan imam, hem çocuğu sevdi hem de Bakara Suresi'nin son iki ayeti olan Amenerrasulü'yü okumaya devam etti. İmamın, oyun isteyen çocuğun karşısında gülmemek için yüzünü kapatması dikkatlerden kaçmadı.

Amenerrasulü duasının anlamı:

Allah’ın elçisi ve müminler, rabbinden ona indirilene iman ettiler. Her biri Allah’a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine inandılar. “O’nun elçileri arasında ayırım yapmayız” ve “İşittik, itaat ettik, bağışlamanı dileriz rabbimiz, gidiş sanadır” dediler.

Allah hiçbir kimseyi, gücünün yetmediği bir şeyle yükümlü kılmaz; lehinde olanı da kendi kazandığıdır, aleyhinde olanı da kendi kazandığıdır. Rabbimiz! Unutur veya yanılırsak bizi cezalandırma! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır yük yükleme! Üstesinden gelemeyeceğimiz şeyleri boynumuza borç kılma! Bizi bağışla, ayıplarımızı ört ve bize rahmetinle muamele buyur! Sen bizim sahibimiz ve yardımcımızsın; artık inkârcı topluluğa karşı bize yardım et!

SIRADAKİ VİDEO

Son eklenen videolar daha fazla

popüler videolar daha fazla