Kuşlarla Yolculuk dizisinin konusu nedir? Kuşlarla Yolculuk dizisinin oyuncuları kimlerdir?

Geçtiğimiz yıllarda Ramazan ayında Yunus Emre'nin hayatını anlatan bir dizi ekranlara getiren TRT 1 şimdi de Türk Edebiyatında önemli bir yeri olan Feridüddin Attar'ın Mantıku't Tayr eserinden yola çıkarak Kuşlarla Yolculuk adlı bir işe imza attı. 29 bölümde oluşacak dizi Ramazan boyunca ekranlara gelecek. Peki Kuşlarla Yolculuk dizisinin konusu nedir? Kuşlarla Yolculuk dizisinin oyuncuları kimlerdir?

Akli Filmin yapımcılığını yaptığı Kuşlarla Yolculuk dizisinin çekimlerine Şubat ayında başlanmıştı. Senaryosunu Hasan Erimez'in yapacağı dizi Ramazan boyu her gün 18:50'de ekranlara gelecek. Yönetmen koltuğunda Sedat İnci'nin oturdu dizi Feridüddin Attar'ın Mantıku't Tayr eserinden uyarlandı. 700 yıl önce yazılmış eserde bir grup kuş Yaratıcılarını bulmak için yolculuğa çıkıyor. Hakikata ulaşmak için yola çıkan kuşların başına gelen olaylar ele alınıyor.  Kuşlar Kafdağı'nın arkasında olduklarını düşündükleri Simurg padişahını bulmak için çıktıkları bu yolda bazı imtihanlardan geçer. Kimisi pes ederken bazı kuşlar Kafdağı'n ulaşır ancak en büyük sınavda burada başlar.  Kuşlar İstek, Aşk, Marifet, İstiğna, Tevhid, Hayret ve Yokluk isimli yollardan geçmek zorundadırlar. 

KUŞLARLA YOLCULUK DİZİSİNİN OYUNCULARI KİMLERDİR?

DERDA YASİR YENAL

İlk kez ekranlara Sevda Kuşun Kanadında dizisiyle geldi. 1991 yılında Almanya'da doğan genç oyuncu İstanbul Üniversitesinde Siyaset Bilimi eğitimini tamamladı. Sunuculuk yeteneği olan Derda Yasir Yenal, Bir İçeri Bir Dışarı programında sundu. Daha sonra Söz dizisinde oynadı. 

DERDA YASİR YENAL

DERDA YASİR YENAL

TUNCER SALMAN

1965 Uşak doğan Tuncer Salman 55 yaşında usta bir oyuncu ve tiyatrocudur. Hacettepe Üniversitesinde Tiyatro eğitimi aldı. Vizontele'de yer alan oyuncu büyük beğeni toplamıştı. Daha sonra birçok projede yer aldı. 

TUNCER SALMAN

TUNCER SALMAN

ERDİÇ GÜLENER

1971 yılında İzmit’de dünyaya gelen Edinç Gülener, 49 yaşındadır. Ankara Üniversitesi Oyunculuk bölümü mezunu oldu. Gülener, Trabzon ve Ankara devlet tiyatrolarında çalıştıktan sonra 6 yıldır da İstanbul devlet tiyatrosunda görev yaptı. 2019 da Çukur dizisinde Adem Yılmaz karakteri ile ekranlarda yer aldı.

ERDİNÇ GÜLENER

ERDİNÇ GÜLENER

Usta şarkıcı Nazan Öncel ekmeği kızartarak dezenfekte etti!

İLİŞKİLİ HABER

Usta şarkıcı Nazan Öncel ekmeği kızartarak dezenfekte etti!

BİR YORUM YAPIN 2

Saynur 3 yıl önce

Çok zevk alarak seyrettiğim dizilerden kuşlarla yolculuk ve yunus emre ...Allahın birliğini manevi alemi anlatan bu dizilerin çoğalması dilegiyle

Mehmet 3 yıl önce

Ramazan ayı ıçinde saatini bekleyin seyrettiğim bir dizi böyle dizilerin devamını beklerim.cok teşekkür ediyorum. Insanların böyle dizilere ihtiyacı olduğuna inanıyorum.