YASEMİN / 05.10.2023 09:50

Fransa'da skandal karara bir tepki de meclisten geldi! "Artmış bir ırkçılık ve İslam düşmanlığı üzerinden..."

100 yıl sonra olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Fransa, hükümetin sporculara yönelik art arda uygulamaya koyduğu yasaklar ile olimpiyat ruhunu gölgeledi. Nüfusunun yaklaşık yüzde 10'unu Müslümanların oluşturduğu Fransa, olimpiyat ateşinin yanacağı 26 Temmuz 2024 günü yaklaşırken yeni bir yasakla gündeme geldi. Bu yasağa bir tepki de Türkiye'den geldi.

BİR TEPKİ DE TÜRKİYE'DEN GELDİ

AK Parti Grup Başkanvekili / Ankara Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta, Genel Kurul'da yaptığı konuşmayı sosyal medyadan şu sözlerle paylaştı:

"Fransa'nın skandal kararına dair Genel Kurul  konuşmamız. 
Fransa, 2024 Paris Olimpiyatları’nda sporcuların başörtüsü takamayacağı noktasında bir karar yayınladı. Bu kadar artmış bir ırkçılık ve İslam düşmanlığı üzerinden 2023’ün dünyasında, özgürlüklerin ve demokrasinin ana kaynağı olduğunu iddia eden Fransa'da bu tip uygulamaların gerçekleşmiş olması ve bu tip yasakların hâlâ gündeme gelmiş olması maalesef tüm dünyanın gittiği kötü noktayı gösteren önemli bir tespittir diye düşünüyorum. Hem bu İslam düşmanlığını hem de bu yasakları kınadığımızı tekrar belirtiyorum. Umarım bu yasaktan vazgeçilir ve herkes istediği gibi, sporcuların hepsi kendi başarılarını ortaya koyabilirler."

SIRADAKİ VİDEO

Son eklenen videolar daha fazla

popüler videolar daha fazla