Anne adayları bunları sakın yapmayın!

Kulaktan dolma önerilerle kendinizin ve bebeğinizin sağlığını riske sokmayın.

Bazı alışkanlıklar ya da kulaktan dolma bilgiler anne sağlığını ve bebeğin sağlığını büyük riske sokabiliyor. Örnek vermek gerekirse; sıcak banyo yapmak, aşırı tuzlu yemek yemek gibi...

Anne adaylarının hamilelik sürecinde yapmaması gereken önemli kurallar:

Sigaradan uzak durun

Sigara içmek kanserojen maddelerin bebeğe geçmesini sağlıyor. Bunun sonucunda bebekte gelişim bozukluğu, erken doğum ve ölü doğum meydana gelebiliyor.

Fazla kahve içmek

Kahve, gebelik sürecinde kan basıncının ve nabzın yükselmesine neden oluyor. Artan bu değerler aynı şekilde bebekte de görülüyor. Ayrıca bebeğin idrar miktarı artıyor sıvı kaybı yaşıyor. Kahve miktarını azaltın çok kahve içmek istiyorsanız kafeinsiz olmasına dikkat edin. Aynı zamanda asitli içeceklerden de uzak durun. Asitli içecekler mide yanmasını tetikler.

Dengesiz beslenme

Orkinos, kılıç balığı gibi deniz ürünleri fazla oranda civa içerir. Bu da ağır metal zehirlenmesine yol açar. Hemen belirti vermese de ilerde kansere kadar giden sonuçlar doğurabilir. Küçük balıkları yemeyen balıkları tercih edin. İşlenmiş besinlerden kaçının. Sosis, salam gibi besinlerden uzak durun.

Sıcak banyo yapmayın

Saunalar, buhar odaları ve sıcak banyo yapmak tansiyonunuzu düşürür. Bayılma yaşayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda bebeğin kan akışı azalıyor ve bu süre uzun sürerse spastik bebek riski artıyor.

Tuzlu besinler tüketmek

Bol tuz hipertansiyonu artırıyor. Anne ve bebekte hayati tehlike oluşturuyor. Hamilelik döneminde tuz tüketimi miktarı 5 gramı geçmemeli. Salamura gibi gıdalara özellikle dikkat edilmeli.

Cep telefonundan uzak durun

Cep telefonuyla konuşma süresini kısaltın. Günlük konuşmanız 5 dakikayı geçmesin. Başucunuza cep telefonunuzu koyarak şarja takarak sakın uyumayın. Elektromanyetik radyasyon gibi fiziksel risklere maruz kalabilirsiniz.

Yatak odasında çiçek

Yattığınız odada çiçek bulundurmayın. Çiçekler oksijeni soluduğu için çiçekleri odanızdan başka yere koyun. Kurdele çiçeğini evinizde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Formaldehiti yok ediyor ve bu sayede de zehirlenmelerden koruyor. 

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0