Çocuklar doğru beslenmeyi sizden öğreniyor!

Çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığı nasıl kazandırılır? Yeme-içme alışkanlığında dikkat etmeniz gerekenler neler?

Çocuklarınıza beslenme alışkanlığını küçük yaşta kazandırmanız gerekir. Çocuklarınıza bu yaşlarda yeme alışkanlığını kazandırmanız onun ileride beslenme alışkanlığını da belirlemiş oluyor.

Çocukların beslenme düzeni onların gelişimi desteklemek için çok önemlidir. Çocuğunuz yemek masasına oturduğu zaman kendi yemeğini yemek yerine sizin yemeklerinizi yemek isteyecektir. Bunun için kendi beslenmenize de dikkat etmeniz gerekir. Masada kendinize ayrı çocuğunuza ayrı tabak hazırlamayın ve onun isteyeceği şeyleri masaya koymayın.

Gelişim çağındaki çocuğunuzu süt ve süt ürünleri, et, balık, baklagil, sebze, meyve ve tahıl ürünleri ile beslemeniz gerekir. Çocuğunuza yemek yedirirken ondan yardım alın. Kendi ekmeğini kendisinin tutarak yemesi özgüveni ve hayal gücünü geliştirmeye yardımcı olur.

Çocuğunuzun yemek tabağını onun dikkatini çekecek şekilde hazırlayın. Bu sayede çocuğunuz onu oyun gibi algılayarak yemek isteyecektir. Tabak hazırlarken renkli biberlerden ve peynirlerden yardım alabilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0